Šport

Šport, 3.4.2023

today03.04.2023

Ozadje
AD

V Ciprski Larnaki je bilo v nedeljo na tekmi svetovnega strelskega pokala v trapu končano tekmovanje v mešanih dvojicah. Slovenska dvojica: Boštjan in Jasmina Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote je v treh serijah zadela 133 tarč, kar je bilo dovolj za 11. mesto. Boštjan je zadel 73 in Jasmina 60 tarč. V posamični konkurenci je Jasmina Maček s skupim rezultatom 105 tarč zasedla 33. mesto med 63. strelkami, Boštjan Maček pa je zasedel 81. mesto med 121 strelci. V petih serijah je zadel 110 tarč. Naslednja tekma svetovnega pokala bo že 25.aprila v Kairu.

V Murski Soboti je bil v nedeljo končan enotedenski mednarodni profesionalni teniški turnir »BTC Murska Sobota open 2023«, ki ga je v posamični konkurenci dobila Belgijka Magali Kempen pred Rusinjo Mario Timofeevo. V ženskih dvojicah sta zmagali Britanka Harnet Dark in Romunka Andrea Mitu. Domača igralka Anamari Žnuderl se je s svojo soigralko Pio Petelinšek iz Maribora uvrstila v četrtfinale, kar je v močni mednarodni konkurenci lep tekmovalni dosežek.

Nogometaši v 3. slovenski nogometni ligi vzhod so odigrali tekme 18. kroga, nogometaši Avto Rajha iz Ljutomera pa so vknjižili drugo zaporedno zmago. Ta je bila sicer pričakovana, saj so gostovali pri pred tem krogom predzadnji ekipi Šmartnega in zmagali s 5:0. Že ob polčasu so po dveh zadetkih Tilna Ketiša vodili z 2:0, v zadnjih enajstih minutah srečanja pa zadeli še trikrat. Dvakrat je bil uspešen Anej Rudolf, zadnji zadetek na tekmi pa je dosegel Vid Pustinek. Ljutomer je sedaj z enajstega napredoval na deveto mesto, kjer ima 26 točk, zgolj pet točk več ima drugouvrščeni Bosch Bračič iz Vidma. V vodstvu ostaja Dravinja s 34-imi točkami.

Preglejmo izide v pomurski in obeh medobčinskih nogometnih ligah:

Pomurska nogometna liga, 14. krog: Veržej – Odranci 0:5, Polana – Grad 1:1, Rakičan – Kema Puconci 1:1, Prekmurec Dobrovnik – Radenska Slatina 1:2, M-Trade Radgona – Aluvar Gančani 2:2, Čarda Martjanci – Črenšovci 4:0, Tromejnik Montpreis – Hotiza 1:3 in Turnišče – Hungarikum Olimpija 2:2. V vodstvu je Hotiza s 44-imi točkami.

Medobčinska nogometna liga Murska Sobota, 14. krog: Mlinopek Križevci – Dokležovje 0:0, Serdica Kleparstvo Šinko – Tišina 4:1, Cankova – Apače 1:1, Bogojina – Šalovci 2:0, Bakovci – Goričanka Rogašovci 0:3, Aqua Ižakovci –Roma Vanča vas 4:1 in Cven – Hodoš 2:1. Po remiju Križevec je sedaj prva Serdica s 32-imi točkami, Križevci so drugi z istim številom točk.

Medobčinska nogometna liga Lendava, 13. krog: Nafta veterani – Graničar 0:5, Čentiba – Nedelica 3:3, Bistrica – Kobilje 1:2, Mostje – Malibu Panonija 3:1. Vodi Bistrica s 27-imi točkami, enako jih ima tudi Graničar na drugem mestu.

V Novi Gorici je bilo odprto tekmovanje za slovenski pokal v judu, na katerem je nastopilo 162 judoistov iz Italije in Slovenije. Na tekmovanju so uspešno nastopili tudi tekmovalci Judo kluba Murska Sobota, ki so osvojili kar tri medalje. Med mlajšimi kadeti je zmagal v kategoriji do 81 kg Klemen Vinkovič, med starejšimi deklicami je zmagala v kategoriji do 52 kg Tia Lukač, med starejšimi dečki pa je bil v kategoriji nad 66 kg tretji Mitja Korošak.

V Zagorju pri Savi je bilo dvodnevno tekmovanje slovenskega pokala v šahu, na katerem je nastopilo 18 ekip. Zmagal je Žalec, Gornja Radgona pa je po zmagi proti Komendi v 5.kolu z 2,5:1,5 zasedla šesto mesto. Za Radgono sta po 5 točk osvojila: Matija Zadravec in Luka Skuhala, štiri točke pa je zbral Jurij Ojsteršek.

Jurij Ojsteršek
AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%