Šport

Nedeljske športne novice, 9.4.2023

today09.04.2023

Ozadje
AD

V drugi kvalifikacijski nogometni tekmi deklet U – 19 je reprezentanca Slovenije v švicarskem Nyonu igrala proti štirikratnim evropskim prvakinjam Španiji in bila poražena s 6:0. Prvo tekmo so Slovenke igrale proti Angliji 1:1, čaka pa jih še tretja tekma in sicer v torek 11. aprila proti Belorusiji. V kadru slovenske reprezentance so tudi igralke Ženskega kluba Mura Nona: Iva Kocjan, Živa Rakovec, Tija Šoštarič Karić in Anja Eferl.

Najbolj izkušena slovenska mednarodna nogometna sodnica Aleksandra Česen iz kranjske sodniške organizacije s pomočnico Stašo Špur iz soboške sodniške organizacije do 11. aprila deli pravico v mestu Novara in Verceli v eni od kvalifikacijskih skupin deklet U – 19 za nastop na evropskem prvenstvu. V tej skupini igrajo nogometašinje Avstrije, Grčije, Bosne in Hercegovine in gostiteljice Italije.

Česen (levo) in Špur (desno). Foto: Igor Kupljenik/MI-PRESS

V soboto so bila odigrana tri srečanja v 30. kolu v prvi slovenski nogometni ligi Telemach in sicer: Tabor – Domžale 1:1, Radomlje – Gorica 2:0 in Maribor – Koper 3:1. V ponedeljek bosta še dve preostali tekmi: ob 15.uri Bravo – Olimpija in ob 17.30 v Murski Soboti Mura – Celje. To tekmo bomo spremljali tudi na Murskem valu.

V 20. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige so Domžale premagale Nafto 1903 s 3:0, v 1. kadetski ligi pa so bile Domžale boljše z 1:0. Nafta je med mladinci na 14. mestu s 14. točkami, kadeti Nafte pa so na lestvici na 12. mestu s 16. točkami. Mura bo z mladinsko in kadetsko ekipo igrala 12. aprila v Radencih proti Olimpiji.

V soboški Fazaneriji sta v 21. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 Mura in Krško igrala 2:2. Krčani so v Murski Soboti že vodili z 2:0, za Muro pa sta za končni remi zadela Jure Kosi in Matic Husar. Na lestvici še vedno vodi Mura s 53. točkami, s tekmo manj je drugi Maribor z 51-imi točkami, Krško pa ima na 4. mestu 48 točk.

V 15. kolu pomurske nogometne lige so v soboto igrali takole: Hungarikum Olimpija Dolga vas – Veržej 0:4, Hotiza – Turnišče 2:2, Črenšovci – Tromejnik Montpreis Kuzma 2:0, Radenska Slatina – M-Trade Radgona 1:5, Kema Puconci – Prekmurec Dobrovnik 1:1, Grad – Rakičan 1:0 in Odranci – Polana 1:0. Tekma Aluvar Gančani – Čarda Martjanci bo na programu v ponedeljek.

NK Odranci

V 15. kolu soboške medobčinske nogometne lige pa so igrali v soboto takole: Roma Vanča vas – Cven 1:4, Goričanka Rogašovci – Aqua Ižakovci 0:5, Apače – Bogojina 2:3, Tišina – Cankova 1:0 in Dokležovje – Serdica Kleparstvo Šinko 0:0.

Po krajšem premoru se je nadaljevalo državno prvenstvo v 1. slovenski namiznoteniški ligi za člane in članice. V 13. kolu prve slovenske namiznoteniške lige so dekleta puconske Keme Murexina v gosteh premagala Logatec s 4:3. Za Pucončanke je dvakrat zmagala Blažka Harkai, po eno zmago pa sta k uspehu ekipe dodali Ema Crnkovič in Ana Kovačec.

V 17. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Novem mestu ekipa Športnega društva SU premagala Kemo Murexin s 4:1. Za Pucončane je edino zmago osvojil Tomaž Pelcar. Za Novomeščane je Uroš Slatinšek osvojil 2 zmagi, po eno zmago je dodal Jure Slatinšek, brata Slatinšek pa sta bila uspešna tudi v igri dvojic.

Na Ptuju je bilo mednarodno tekmovanje v judu za pokal Ptuja 2023, kjer so bili med 223. tekmovalci iz Srbije in Slovenije uspešni judoisti iz obeh bregov reke Mure. Iz Judo kluba Križevci je med članicami in mladinkami osvojila prvo mesto Maša Slavinec. Iz Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote je med mlajšimi deklicami zmagala Zoja Rituper in med mlajšimi cicibani Nai Horvat ter Oskar Banfi. Med tekmovalci Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci sta bila med mlajšimi cicibani U – 10 najboljša Izak Ficko in Anej Panker, med mlajšimi cicibani U – 8 pa je zmagala Zarja Koštirc. Pomurski judoisti so osvojili še več drugih in tretjih mest.

Na 35. mednarodnem turnirju mladih so bile v Ljubljani uspešne tudi mlade članice Društva za ritmično gimnastiko iz Murske Sobote. Med kadetinjami je z žogo zmagala Jerca Recek, med mladinkami je bila s kiji druga Živa Sukič, z obročem je bila Maša Farič četrta in med članicami Taja Babošek z obročem peta.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%