Šport

Nedeljske športne novice, 16.4.2023

today16.04.2023

Ozadje
AD
AD

V 31. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je Mura včeraj v Murski Soboti pred 1340. gledalci igrala proti Radomljam 1:1. Za Muro je dosegel vodilni zadetek Mirlind Daku v 20. minuti iz 11 metrovke, za goste je izid izenačil Ester Sokler v 37. minuti srečanja. Mirlind Daku se je na tekmi v prvem polčasu poškodoval in je moral predčasno z igrišča, gostje pa so preko Soklerja v 67. minuti zadeli še vratnico. Mura je pet krogov pred koncem še naprej šesta s 43-imi točkami, šest točk za četrtim Koprom in devet za tretjim Celjem.

V 20. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Avto Rajh Ljutomer v Dravogradu premagal ekipo Koroške s 6:2. Za Ljutomerčane je dosegel dva zadetka: Mario Skuhala, po enega pa: Karel Šalamon, Gašper Semenič, Luka Nemec in Tilen Ketiš.

V 22. kolu prve slovenske nogometne lige – vzhod U – 15 je Mura v gosteh premagala Brežice s 7:1. Za Muro sta po dva zadetka dosegla: Milan Matjašec in Jan Kovačič ter po enega Jan Kosi, Anej Kerman in Amadej Filipič.

V ženski konkurenci prve slovenske lige U – 17 je Mura Nona v Mariboru premagala Tabor z 1:0. Zmagoviti zadetek za Prekmurke je dosegla Lana Kavaš.

V pomurskih nogometnih ligah sta bili v soboto odigrani le dve srečanji, rezultata: Radenska Slatina – Hungarikum Olimpija Dolga vas 1:1 in Bistrica – Malibu Panonija 5:1.

Na dvodnevni mednarodni kolesarski dirki v Umagu »Istra Grand Fondo 2023«, ki je bila za kolesarje tudi kvalifikacijska dirka za svetovno amatersko prvenstvo – to bo letos na Škotskem, so nastopili tudi kolesarji Športnega društva Team turbo Tropovci. Prvi dan je v kronometru na 18,8 km dolgi progi v kategoriji M 50-54 Dušan Hajdinjak zasedel 3.mesto, v kategoriji M 45-49 je bil Bernard Omar deveti. Drugi dan je bil na cestni dirki dolgi 118 km Dušan Hajdinjak šesti in Bernard Omar 14.

Tropovski kolesarji v Umagu

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je bilo 2. kolo državne strelske lige – vzhod v streljanju na glinaste golobe. Med 7. ekipami je zmagalo Strelsko društvo Trap iz Murske Sobote v postavi: Evgen Pap, Denis Pojbič in Boštjan Maček z 201. zadetkom, na peto mesto so se uvrstili Radgončani v postavi: Milan Svetec, Milan Pelcl in Stanislav Rojko s 180. zadetki. Posamično je med strelci v prvi ligi zmagal Boštjan Maček, v 2. ligi je bil Milan Svetec drugi in med mladinci Lan Gomboc iz soboškega društva tretji.

V Kozjem je bilo atletsko prvenstvo Slovenije v dolgih tekih, kjer so bili uspešni tudi člani Športnega društva Sloparca iz Beltinec, ki so tekmovali za Pomurski atletski klub Goričko. Na 5 km dolgi progi je bil med 16 letniki Val Hajdenkumer tretji z novim osebnim rekordom 18,10. V Kozjem je bil tudi mednarodni atletski miting, kjer je bila v skoku v daljino v kategoriji U – 14 Katarina Tikvič druga in Ivana Ferenčak tretja. Tretje je bila še v teku na 200 metrov Veronika Erjavec tretja, v starostni kategoriji U – 12 pa je bil tretji v teku na 200 metrov tudi Taj Šantavec.

Val Hajdenkumer (PAK Goričko)

V kraju Gradac pri Metliki je bila prva lokostrelska tekma »arrowhead« za slovenski pokal, na kateri so bili uspešni tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Najbolje se je odrezal Gyula Cseh med člani s tradicionalnim lokom, ki je zasedel prvo mesto. Drugi mesti sta osvojila med člani Dominik Husar s tradicionalnim lokom in Jožef Hozjan z dolgim lokom. Blizu odličja s 4. mestom je bil Herman Klement z golim lokom med lokostrelci starimi nad 50 let.

Lendavski lokostrelci v kraju Gradac na tekmi Slo pokala

V 4. kolu končnice v 2. slovenski rokometni ligi je v Gornji Radgoni Arcont premagal Kočevje s 34:30. Za Radgončane so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 9, Aljaž Breznik in Tine Podlunšek pa po 6 zadetkov. Rokometaši ptujske Drave so v Murski Soboti premagali pomlajeno Pomurje z 41:25. Pri Pomurju so dosegli največ zadetkov: Nino Zver 8, Leo Granfol 5 in Mitja Kuhar 4 zadetke.

Rokometaši Arconta

V Celju je bilo posamično državno prvenstvo v steznem kegljanju za slepe in slabovidne, kjer so se odlično odrezali tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Murske Sobote. Med članicami s kategorijo vida B – 1 je zmagala Silva Mlinarič, med članicami s kategorijo vida B – 4 je postala državna prvakinja Jelka Orban, med člani pa je bil v kategoriji vida B – 2 uvrščen na 3. mesto Anton Topolnik.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%