Novice

Šport, 17.4.2023

today17.04.2023

Ozadje
AD

Minuli konec tedna je bil nogometni program v regionalnih ligah zaradi razmočenih igrišč okrnjen. Preglejmo kje so tekme odigrali in kakšni so bili rezultati:

Pomurska nogometna liga, 16. krog: Hotiza – Tromejnik Montpreis Kuzma 7:2, Odranci – Črenšovci 6:1, Aluvar Gančani – Grad 1:2, Polana – Čarda Martjanci 2:5, Turnišče – Kema Puconci 3:0, Radenska Slatina – Hugarikum Olimpija Dolga vas 1:1, Prekmurec Dobrovnik – Veržej 3:2 in Rakičan – M-Trade Radgona 0:5. Na lestvici vodi Hotiza s 44.točkami pred Odranci, ki imajo 39 točk.

V 15. kolu lendavske medobčinske nogometne lige so igrali takole: Bistrica – Malibu Panonija 5:1, Graničar – Nedelica 4:1, Mostje – Čentiba 0:5, tekma Kobilje – veterani Nafte bo 2. maja. Na lestvici vodita Bistrica in Graničar s 33 točkami.

Tekme 16. kola v soboški medobčinski nogometni so bile zaradi premočenih igrišč preložene na 22. in 23. april.

Na državnem prvenstvu v namiznem tenisu za veterane v Mariboru so med 160 tekmovalci dosegli vidne rezultate tudi pomurski igralci. Prvi mesti in naslov državnih prvakov sta osvojila Gregor Zafoštnik posamično v kategoriji od 40-50 let in v mešanih dvojicah še dvojica Gregor Zafoštnik in Martina Komovec. Drugo mesto v kategoriji od 40 – 50 let sta v dvojicah osvojila Gregor Zafošnik – Janko Öri, tretja pa sta bila v svoji kategoriji v dvojicah tudi Jože Žekš in Igor Vinčec ter posamično Martina Komovec, vsi iz Namiznoteniškega kluba Sobota. Med ostalimi pomurskimi igralci je bil Jože Fartek iz Keme Murexina z Ivanom Ocepkom iz Gornje Radgone drugi v igri dvojic v svoji starostni kategoriji.

V Varaždinu je bilo mednarodno tekmovanje v badmintonu za rekreativne igralce. Med 266. igralci so bili odlični tudi Lendavčani. Med ženskami posamično je zmagala Maša Doler, med člani je bil tretji Mitja Sekereš. V mešanih dvojicah sta zmagala Maša Doler in Simon Kezele, tretja je bila dvojica: Karina in Bojan Sekereš. V moških dvojicah sta bila druga Sašo Kranjc in Simon Kezele in tretja Miran Dominko in Simon Sobočan. Lendavčani so zmagali tudi v ženskih dvojicah, najboljši sta bili: Maša Doler in Goga Seničić. V Lendavi se te dni že pripravljajo za 18. mednarodni turnir Srebrna žogica, ki bo v Lendavi na programu v soboto 22. in 23. aprila in to z močno mednarodno udeležbo za mlajše kategorije.

V Moravskih Toplicah je 34 šahistov iz Madžarske in Slovenije sodelovalo na mednarodnem turnirju za pokal Občine Moravske Toplice. Med člani je zmagal Ljutomerčan Jernej Skuhala iz mariborskega Poligrama, drugi je bil Boris Kovač in tretji Tomislav Gruškovnjak, oba iz soboškega Pomgrada. Med 15. mladimi šahisti je zmagal Svit Gomboši s Ptuja.

V Malem Lošinju pa so ob koncu tedna odigrali 5. in 6. kolo na mednarodnem šahovskem Mitropa pokalu, kjer nastopa tudi ženska reprezentanca Slovenije. V 5. kolu je Slovenija premagala Švico z 2,5:1,5, eno zmago je k uspehu reprezentance prispevala tudi Barbara Skuhala iz Ljutomera, v 6. kolu pa je Slovenija izgubila proti Avstriji z 2,5:1,5. Skuhala je proti Avstrijkam utrpela prvi poraz na turnirju.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%