Šport

Šport, 21.4.2023

today21.04.2023

Ozadje
AD

Pri soboškem Expanu je bilo v četrtek ekipno državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol v krosu, na katerem je nastopilo rekordno število, kar 1880 udeležencev iz 100 osnovnih in srednjih šol. Med pomurskimi srednješolci je ekipa soboške gimnazije v mešanih štafetah na 4000 metrov dolgi progi v postavi: Jakob Nemec, Tvit Trajbarič, Jaka Svenšek, Izidor Horvat, Zoja Sukič, Lara Horvat, Lucija Rengeo in Katarina Erjavec osvojila šesto mesto. V posamičnem teku med gimnazijci je med letniki rojstva 2006 na 2000 metrov dolgi progi Tvit Trajbarič zasedel 5.mesto, Lara Horvat pa je bila na 1500 metrov dolgi progi osma. Med učenci osnovnih šol se je najbolje uvrstila Osnovna šola Beltinci, ki je bila s svojo ekipo med letniki rojstva 2012 uvrščena na 7. mesto. Več o državnem prvenstvu v krosu bomo poročali na Murskem valu še v nedeljskem popoldnevu.

V drugi polfinalni ženski košarkarski tekmi končnice državnega prvenstva je Cinkarna Celje premagala ekipo Derby Ježico z rezultatom 88:63, Celjanke so bile uspešne tudi na prvi tekmi z rezultatom 99:42. Na drugi tekmi je Blaž Čeh iz Rakičana k zmagi Celjank v 22. minutah igre prispevala 17 točk. Celjanke se bodo zdaj pomerile za naslov državnega prvaka proti zmagovalcu srečanja Ilirija – Triglav Kranj.

Na Vrhniki je bila prva polfinalna tekma državnega prvenstva v futsalu – dvoranskem nogometu za naslov državnega prvaka med ekipama Siliko – Meteorplast Šic bar, ki so je dobili Vrhničani z 2:0. Za Siliko je dosegel oba zadetka Jure Suban, Ljutomerčani pa so v 37. minuti zaradi rdečega kartona ostali brez Tomasa Pihlerja. Druga tekma polfinala državnega prvenstva bo v Ljutomeru v sredo 26. aprila ob 20.30.

Namiznoteniški klub Savinja iz Luč je pripravil 32. mladinsko državno prvenstvo, na katerem je sodelovalo 128 igralcev iz 19 klubov. Odlično so se odrezali igralci Murexina Keme. Naslov prvakinje v dvojicah je osvojila Blažka Harkai s soigralko Saro Tokić iz Letrike. Blažka Harkai je bila še tretja posamično med mladinkami. Nino Šegula je bil posamično med mladinci tretji, prav tako tretji je bil še v mešanih dvojicah s Kim Kastelic iz Krke ter v moških dvojicah skupaj z Miho Podobnikom iz Logatca. Bron v ženskih dvojicah je osvojila tudi Pucončanka Ema Crnkovič, ki je nastopila skupaj z Lano Slatinšek iz Novega mesta.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Lokalno

Kdo so zmagovalci letošnjega natečaja Odpadno je uporabno?

V Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti so danes razglasili rezultate natečaja z naslovom Odpadno je uporabno, ki ga že vrsto leto organizira Saubermarcher komunala Murska Sobota. Več o natečaju in letošnjih zmagovalcih pa Ana Gorše: https://soundcloud.com/user-149331165/kdo-so-zmagovalci-letosnjega-natecaja-odpadno-je-uporabno?si=76ddf7df18574ddba5b847bec82c3c08&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

today21.04.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%