Šport

Nedeljske športne novice, 23.4.2023

today23.04.2023

Ozadje
AD

V 32. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je Mura v Sežani pred 450. gledalci premagala ekipo Tabora z 2:1 in se na lestvici povzpela na 5. mesto, saj so Domžale izgubile z Mariborom z 1:0. Za Muro je dosegel oba zadetka Mihael Klepač in sicer v 79. in 86. minuti, za Tabor je dosegel zadetek Aleksander Zeljković v 87. minuti srečanja.

Manj uspešna so bila dekleta Mure None, ki so v Spodnji Šiški v 17. kolu prve slovenske nogometne lige proti Olimpiji utrpela prva poraz v lig. Z 2:0 je bila boljša ljubljanska Olimpija, za katero je pred 300 gledalci dosegla prvi zadetek v 10. minuti Tatiana Georgiu, drugega pa v 48. minuti Ljutomerčanka Sara Makovec. Za Olimpijo, ki jo vodi trener Zlatko Gabor, je igrala tudi Sobočanka Manja Rogan. Na lestvici prve lige ima Mura tri kroge pred koncem še pet točk prednosti pred Olimpijo.

V 26. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Beltincih pred 400 gledalci Klima Tratnjek Beltinci premagala Brinje/Grosuplje z 2:0. Zadetka za Beltinčane sta dosegla: Luka Pihler v 13. in Tilen Ščernjavič v 16. minuti. Nafta 1903 iz Lendave je gostovala pri ekipi Slovenske Bistrice in utrpela poraz z 1:0. Za Slovensko Bistrico je dosegel zmagoviti zadetek Domen Zajšek v 84. minuti.

V 21. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je ptujska Drava v Ljutomeru premagala Avto Rajh Ljutomer z 2:1. Za Ljutomerčane je dosegel zadetek v 4. minuti Mario Skuhala, za Ptujčane pa sta zadela Niko Šalamon v 41. in Vid Sedej v 60. minuti srečanja.

V 23. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 je Mura v Murski Soboti premagala Dravograd s 5:0. Za Muro so dosegli zadetke: Jure Kosi dva ter po enega: Maj Balažic, Jaka Zamuda in Anej Kerman. Na lestvici vodi Maribor s 60. točkami pred Muro, ki jih ima 59.

Preglejmo nekaj rezultatov v pomurskih nogometnih ligah: Polana – Tromejnik Montpreis Kuzma 0:2, Črenšovci – Hotiza 0:3, M-Trade Radgona – Prekmurec Dobrovnik 2:2, Veržej – Radenska Slatina 1:2. Bakovci – Bogojina 7:2, Cven – Dokležovje 1:1, Cankova – Šalovci 6:1, Lipa – Tišina 5:1 in Roma Vanča vas – Goričanka Rogašovci 2:1.

V 18. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih tekma med Kemo Murexinom in zaloško Vesno odpadla in bo registrirana z zmago Pucončanov s 4:0. Ženska ekipa Keme Murexina je v 14. kolu premagala Cirkovce s 4:2. Za Pucončanke je dvakrat zmagala Ana Kovačec in po enkrat Blaža Harkai in Ema Crnkovič. Obe puconski ekipi sta se uvrstili v končnico državnega prvenstva, med 4 najboljše ekipe v državi.

V zadnjem kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je v Murski Soboti I. ekipa Sobote premagala Ilirijo s 6:0. Za Soboto so po 2 krat zmagali: Bojan Ropoša, Gregor Kocuvan in Luka Šantavec. V drugem dvoboju je Sobota premagala še Logatec s 6:3. Za Soboto so zmagali: Gregor Zafoštnik in Bojna Ropoša po dvakrat ter po enkrat Gregor Kocuvan in dvojica Zafoštnik – Ropoša. II. ekipa puconske Keme Murexina je premagala Logatec s 6:4. Za Pucončane so po 2 krat zmagali: Jan Lipič, Jure Smodiš in Nino Šegula. V drugem dvoboju je II. ekipa Keme Murexina premagala še Ilirijo s 6:0. Za puconsko ekipo sta po dvakrat zmagala Jure Smodiš in Nino Šegula ter po enkrat Jan Lipič in Jaka Zelko.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika je na domačem strelišču pripravilo 3. turnir mednarodne strelske lige »Alpe Jadran« v streljanju s pištolo in revolverjem. Med 91. strelci s pištolo je zmagal Bojan Fras iz ekipe Proarmisa iz Maribora, med 85 strelci z revolverjem pa je bil najboljši Marko Jelen, prav tako iz Proarmisa. V moštveni konkurenci so strelci dobrovniškega Jezera s pištolo iz revolverjem zasedli 24. mesto.

V Strnišču pri Kidričevem je bilo prvo kolo mednarodne inter lige v streljanju z malokalibrsko pištolo. Med 44. strelci iz 11 ekip je Vito Cofek iz Lendave, ki je tekmoval za hrvaški Strahoninec, zasedel 26. mesto.

Na mednarodni kolesarski dirki v Morbischu v Avstriji, hkrati kvalifikacijski dirki za nastop na amaterskem svetovnem prvenstvu, sta nastopila dva kolesarja Športnega društva Team turbo Tropovci. Dušan Hajdinjak je na 26 km dolgi progi v kategoriji M 50-54 zasedel drugo mesto, Bernard Omar pa je v kategoriji M – 40 zasedel 9. mesto.

Na Ptuju je bilo odprto državno prvenstvo v atletiki v dolgih metih za veterane. Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci je v kategoriji M – 65 zmagal v metu kopja, Štefan Potočnik iz Športnega društva Beltinci pa je bil v kategoriji M – 70 tretji v metu kopja in dvakrat četrti v med kladiva in gire.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Radovljici so nastopili tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Klara Janža je zmagala v teku na 100 metrov med starejšimi mladinkami in med mlajšimi mladinkami v teku na 200 metrov. V mlajših kategorijah je bila Nuša Hari šesta v teku na 60 metrov, šesti pa je bil tudi Jurij Humbel v teku na 600 metrov. Hana Andrejčak je bila sedma v teku na 60 metrov.

Na državnem prvenstvu v skokih na veliki prožni ponjavi so bili v Celju med več kot 200 tekmovalci iz 11 društev uspešni tudi člani Društva za športno rekreacijo Murska Sobota. Med članicami je bila tretja Luna Kočar, moštveno pa je bila Murska Sobota v postavi: Luna in Lena Kočar in Staša Šraj druga. Med mladinkami so bile Sobočanke v postavi: Vika Magdič, Ana Balažic in Lana Vukajč druge, prav tako druga je bila ekipa mlajših deklic v postavi Ariel Šadl, Amy Gal Bukovec, Ana Horvat, Hana Ismajlovič, Zarja Mate Šterbenc in Aneja Kšela Ritonja.

Na Ledavskem jezeru v Kraščih je bila v soboto prva tekma države B lige v športnem ribolovu, na katerem je med 12.ekipami zmagala Ribiška družina Velenje. Radgončani so bili s prvo ekipo v postavi: Mihael Kukovec, Avgust Prelog, Željko Mavrič, Miran Tišlar in Darko Merčnik uvrščeni na 11. mesto. Posamično je bil najboljši med Radgončani Denis Zelko z drugim in četrtim mestom v sektorju.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota je v društvenih prostorih v Murski Soboti gostilo 10 ekip na 8. ekipnem državnem prvenstvu Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije v govorečem pikadu za leto 2023. Naslov državnih prvakov je osvojila ekipa Kopra, ki je v finalu premagala II. ekipo Maribora z 2:1. Tretje mesto je osvojila II. ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Danilo Kreslin, ki je v borbi za bronasto medaljo z 2:1 premagala I. soboško ekipo v postavi: Drago Potočnik, Anton Topolnik in Dušan Cigut.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%