Šport

Nedeljske športne novice, 30.4.2023

today30.04.2023

Ozadje
AD
AD

V 33. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je v Murski Soboti pred 1572. gledalci Bravo premagal soboško Muro z zadetkom v zadnjih sekundah tekme v 94. minuti, z 1:0. Tekmo je odločil Martin Kramarić, po slabšem prvem polčasi pa soboški nogometaši niso zadeli niti v drugem, ko so sicer imeli nekaj več od igre. Naslednjo tekmo bo Mura igrala že v torek 2. maja v gosteh proti Mariboru.

V sobotni večerni nogometni tekmi je v štajerskem derbiju v Celju ekipa Celja pred 2050 gledalci premagala Mariborčane s 3:1. Za Celjane je dosegel dva zadetka Aljoša Matko, Damjan Vuklišević enega, edini strelec za Maribor je bil Žan Vipotnik. Na derbiju sta igrala tudi dva pomurska igralca in sicer je za Celje igral do 90. minute Nino Kouter, za Mariborčane pa do 80. minute Aljaž Antolin. Zdaj so na lestvici na drugem mestu Celjani, Mariborčani pa so zdrsnili na tretje mesto.

V 24. kolu v prvi slovenski mladinski nogometni ligi je Nafta 1903 v Veliki Polani igrala 0:0 proti vodilnemu Mariboru. V kadetski konkurenci prve slovenske nogometne lige je v Veliki Polani Maribor premagal Nafto 1903 z 2:0.

V 24. kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige vzhod je v Šmartnem ob Paki Šampion premagal Veržej s 4:2. Za Veržej, ki ob polčasu vodil z 1:0, je dosegel oba zadetka Domen Marinič. Kadeti Šampiona so bili v 2. slovenski ligi vzhod boljši od Veržeja z izidom 1:0.

Preglejmo rezultate sobotnih tekem v pomurskih nogometnih ligah: Hotiza – Grad 2:1, Aluvar Gančani – Polana 1:3, Kema Puconci – Hungraikum Olimpija Dolga vas 3:0, Radenska Slatina – M-Trade Radgona 3:3, Cven – Apače 2:5, Malibu Panonija – Nedelica 3:1 in Bistrica – veterani Nafte 7:0.

Selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance Grk Georgios Dikaioulakos je v slovensko reprezentanco za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu skupno povabil 15 igralk. Med povabljeni sta tudi dve igralki iz nekdanjega košarkarskega kluba Pomurje, Tina Cvijanović iz Murske Sobote, ki je letos nastopala v Italiji za Empoli in Blaža Čeh iz Rakičana, članica aktualnih državnih prvakinj, Cinkarne Celje. Reprezentanca bo imela skupno 37 dni priprav, evropsko prvenstvo pa bo v Sloveniji in v Izraelu. Slovenke bodo prvo tekmo igrale 15. junija proti Veliki Britaniji, drugo 16. junija proti Nemčiji in zadnjo tekmo v skupini C še 17. junija proti reprezentanci Francije.

V drugi košarkarski tekmi za uvrstitev v prvo ABA ligo so v Domžalah, pred 1200 gledalci, košarkarji Heliosa premagali Borac iz Čačka z rezultatom 107:101. Za Helios je igral tudi Nino Bačvič iz Murske Sobote in na tekmi dosegel 7 točk. Helios je zdaj skupni izid izenačil na 1:1, tretja odločilna tekma za napredovanje pa bo v Čačku v torek 2. maja.

Organizacijski odbor 41. mednarodnega maratona Treh src v Radencih je do sobote dobil skupno 2370 prijav. Za državno prvenstvo na 21 km dolgi progi je prijavljenih kar 611 tekačev, za tek na 10 km pa 569 tekačev. Za najdaljšo progo na 41 km je prijavljenih 176 tekačev. Organizatorji zbirajo prijave v Radencih po nižji startnini še do 10. maja, tekaška prireditev 41. Maraton treh src pa bo v Radencih na programu v soboto 20. maja.

Na 2. pokalu Mateja Mohoriča v Trsteniku so uspešno kolesarili tudi člani Kolesarskega kluba Tropovci. Med dečki B skupine je bil na 27,8 km tretji Denis Lebar, med dečki A kategorije je bil na 36,8 km dolgi progi Alen Žitnik četrti, med mlajšimi mladinci pa je na 60,8 km dolgi progi zasedel tretjo mesto Bor Berlak.

V zadnji prvenstveni rokometni tekmi 2. državne lige za člane je v Murski Soboti Ajdovščina premagala Pomurje z rezultatom 49:33. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Nej Rožman Rader 16, Niko Zver 6 in Basri Ganiu 4 zadetke; pri Ajdovščini se je odlikoval Patrik Vidic, ki je dosegel 7 zadetkov.

Na 33. državnem prvenstvu v standardnem šahu v Radencih so v soboto šahisti igrali dvoboje 6. kola. Med pomurskimi šahisti je zmagala le Ljutomerčanka Barbara Skuhala, ki je članica mariborskega Poligrama. Remiziral je Boris Kovač iz soboškega Pomgrada. Na lestvici je Barbara Skuhala s 4,5 točkami na 5.mestu, Boris Kovač iz soboškega Pomgrada je s 4. točkami sedmi, Kristjan Žalig in Karel Žajdela iz Pomgrada pa sta zbrala po šestih kolih dve točki in pol. Prvenstvo bo trajalo do torka 2.maja.      

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%