Šport

Šport, 1.5.23

today02.05.2023

Ozadje
AD

V 1. slovenski ženski nogometni ligi so nogometašinje Mure None storile velik korak k osvojitvi novega naslova državnega prvaka, potem ko so v 18. kolu na stadionu Fazanerije v Murski Soboti s 3:0 premagale Radomlje Medex. Potem ko so Murašinje med tednom ostale brez prvega trenerja Amirja Kariča, je ekipo tokrat vodil športni direktor Štefan Kozic. Ob polčasu je bil izid še 0:0, Mura pa je svojo terensko premoč potrdila v 61. minuti, ko je prva zadela Kaja Korošec. Na 2:0 je povišala kapetanka Špela Kolbl s 33-im golom v sezoni, domačo zmago pa je potrdila Lea Dolinar, ki je zadela s kakih 30 metrov.

Osrednje zanimanje ljubiteljev nogometa iz pokrajine ob Muri je bilo v 2. slovenski nogometni ligi tokrat usmerjeno v prekmurski derbi med Nafto in Beltinci, ki je bil odigran sinoči v Lendavi. Spremljalo ga je 800 gledalcev, končal pa se je z izidom 2:2, čeprav so Beltinčani v 71. minuti že vodili z 2:0, potem ko sta zadela Vito Štrakl že v 5. minuti in Jan Bruno Kralj v 71.ti. Predvsem gol Štrakla s tako imenovanim volejem je bil prava poslastica. Lendavčani so se z novim trenerjem, Nizozemcem Julijanom Jennerjem uspešno vrnili v igro ter v 74. minuti najprej znižali izid na 1:2 preko Mirsada Sulejmanoviča, v 77. minuti pa še izenačili, potem ko je zadel Blaž Urh.

V Športnem parku v Bukovcih pri Ptuju je bil 7. Markoton tek 2023, na katerem so tekli tudi pomurski tekači. V teku na 10 km je v absolutni konkurenci zmagala Andreja Gorčan iz Veščice, članica Atletskega kluba Ormož, v teku na 21 km pa sta se med pomurski tekači najbolje uvrstila: Boštjan Cipot iz soboškega Pomurja, ki je bil sedmi in z osmim mestom še Zdenko Klemenčič iz Tekaške sekcije Radenska.

V Lendavi je bilo pokrajinsko tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško za naslov pomurskega prvaka. Zmagali so upokojenci Ljutomera v postavi: Mladen Kosi, Jože Vrbnjak in Tone Ficko, drugi so bili strelci Murske Sobote z ekipo: Štefan Majc, Štefan Balaško in Rudolf Mikulić, tretji pa upokojenci Lendave z ekipo Rudolf Tot, Franc Duh in Franc Gyorkoš. Posamično je zmagal Mladen Kosi iz Ljutomera s 177. krogi, drugi je bil Štefan Balaško s 172. krogi in tretji Franc Rožman iz Gornje Radgone s 171. krogi. Ljutomerčani so se uvrstili tudi na finale državnega prvenstva.

V Gornjih Slavečih je bil po dveletnem premoru znova turnir v elektronskem pikadu za naslov Goričkega prvaka. Zmagal je Slavko Krpič iz Gornjih Slaveč pred Primožem Roudijem iz Pikado kluba Goričanec Radovci, na tretje mesto pa se je uvrstil Štefan Cener iz Pikado kluba Slavček iz Športno rekreacijskega društva Gornji Slaveči.

V 7. kolu 33. državnega prvenstva standardnem šahu, ki poteka v Radencih, je med 42. šahisti od Pomurcev zmagal le Boris Kovač, remizirala pa je Majda Kovač. Po 7. kolu je najbolje uvrščen pomurski šahist v svoji kategoriji Boris Kovač iz soboškega Pomgrada s 5. točkami na 5.mestu, Barbara Skuhala iz mariborskega Poligrama ima na sedmem mestu 4 točke in pol. Kristijan Žalik iz Pomgrada je na 31. mestu zbral dve točki in pol. Prvenstvo traja do torka 2.maja.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%