Šport

Šport, 3.5.23

today04.05.2023

Ozadje
AD

V uvodni tekmi 34. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telemach je Maribor pred 2000 gledalci v Ljudskem vrtu premagal soboško Muro, ki je dosegla tri zadetke a dvoboj izgubila s 3:1. Za Mariborčane sta namreč z avtogolom zadela Kai Cipot v 3. minuti in Derrick Kobie Moris v 16.ti, pri Muri se je med strelce za svoj klub vpisal le Lazar Zličić v 22. minuti, ko je znižal na 2:1. Edini pravi zadetek za Maribor je dosegel v 70. minuti Žan Vipotnik, kar je bil že njegov 20.zadetek v prvi ligi in tako zanesljivo vodi na lestvici strelcev. Če Koper jutri premaga Domžale, je sanj Sobočanov o Evropi tudi teoretično konec.

V Nyonu je bilo žrebaje parov za žensko ligo narodov v nogometu. Slovenija bo od septembra do decembra nastopila v skupini B – 4 , kjer bodo še reprezentance Češke, Bosne in Hercegovine ter Belorusije. Slovenski selektor Borut Jarc je po žrebu optimist in pravi, da bo Slovenija napadala prvo mesto v skupini, čeprav je prvi favorit Češka, ki je na Fifini lestvici na 27. mestu.

V Egiptu se je začela letošnja četrta tekma svetovnega pokala v trapu, kjer so prvi tekmovalni dan opravili strelci dve seriji. Med člani je Boštjan Maček med 119. strelci po dveh serijah na 64. mestu s 44. zadetki, sestra Jasmina, oba iz Bodonec, pa je med 61. strelkami prav tako s 44. zadetki na 19. mestu. V sredo imajo strelci v Kairu na programu dve seriji.

V Rušah je bilo državno prvenstvo v kegljanju za veterane. Med člani v letniku rojstva od 1954 do 1958 je Milan Kovačič, član Radenske, drugo leto zapored osvojil naslov državnega prvaka, podrl je 604 keglje. V ženski konkurenci je med letniki rojstva 1964 – 1968 Vida Kovač iz Kegljaškega kluba Lendava podrla 540 kegljev in s tretjim mestom osvojila bronasto medaljo.

V Radencih je bilo končano 33. državno prvenstvo v standardnem šahu, na katerem so bili med 42. šahisti tudi trije velemojstri. V absolutno moški konkurenci je postal državni prvak Jure Škoberne iz Posočja, v ženski konkurenci pa Barbara Skuhala iz Ljutomera, članica mariborskega Poligrama. Med veterani je osvojil naslov državnega prvaka v moški konkurenci Boris Kovač in med veterankami Majda Kovač, oba iz soboškega Pomgrada. Več bomo poročali o prvenstvu v nedeljskem športnem popoldnevu.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Novice

Porodnišnica v Murski Soboti s projektom Hobotnica

Ginekološko porodniški oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota se je priključil projektu Hobotnica. Projekt skrbi, da lahko otroci rojeni pred 37. tednom nosečnosti, torej nedonošenčki, dobijo v spomin svojo prvo mehko igračko, ki male borce spremlja v prvih mesecih življenja in jih po otipu in mehkobi spominja na popkovnico in življenje v maternici. V porodnišnici Murska Sobota se je v lanskem letu rodilo 28 prezgodaj rojenih otrok.

today03.05.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%