Novice

Nedeljske športne novice, 7.5.23

today07.05.2023

Ozadje
AD

V Celju je bil v soboto v dežju in občasno tudi toči pred 1000 gledalci 23. finale slovenskega nogometnega pokala Pivovarne Union za članice. Igralke Mure None so premagale Olimpijo, lansko prvakinjo, s 3:1 in osvojile deseti naslov pokalnih prvakinj. Za Murašinje so dosegle zadetke: Joseline De Jesus Matos v 54. minuti, Kaja Korošec v 84. in Živa Rakovec v 95. minuti. Za Olimpijo je dosegla častni zadetek Sobočanka Manja Rogan v 93. minuti tekme, ko je znižala na 1:2. Zmagovalna ekipe Mure None je ob pokalu in medaljah dobila tudi 20.000 eurov denarne nagrade, kar je prvič v zgodovini pokalnih tekmovanj.

V moškem finalu nogometnega pokala Pivovarne Union je v Celju pred 9217 gledalci, po podaljških, Olimpija premagala Maribor z 2:1 z zmagovitim zadetkom iz 11 metrovke v zadnjih sekundah podaljška.

Na teniških igriščih v Murski Soboti so v soboto na mednarodnem teniškem turnirju gluhih svoje dvoboje končala dekleta. Zmagala je Katerina Baščikova iz Češke, ki je v finalu premagala Jano Janošikovo iz Slovaške z 2:0, v dvoboju za tretje mesto je bila Staša Srbulović iz Srbije boljša od Francozinje Caroline Vidal z 2:0. V moški konkurenci je Marino Kegl iz Murske Sobote v prvem polfinalu proti številki ena svetovne lestvice gluhih in naglušnih Jaroslavu Šmedeku iz Češke v nizih izgubil dvakrat s 6:2. Danes je ob finalu na sporedu tudi tekma za tretje mesto, nasprotnik Marina Kegla v boju za bron pa je Grk Grigorios Samartsidis.

Končano je bilo tekmovanje v mladinski in kadetski slovenski nogometni ligi. Mura je v Radencih v zadnjem 26. kolu premagala Aluminij s 5:2, kadeti Mure pa so bili boljši od Aluminija z 2:1. Nafta 1903 je z mladinsko ekipo v Veliki Polani utrpela hud poraz proti Radomljam kar z 11:4, kadeti Nafte pa so bili poraženi z 2:1. Naslov skupnega prvaka mladinske in kadetske lige je osvojil Maribor s 106. točkami, Mura je prvenstvo končala na 10. mestu s 64. točkami in Nafta na 14. mestu s 35. točkami.

V 14. kolu prve slovenske kadetske nogometne lige za dekleta U – 17 je v Bratoncih Olimpija premagala Muro Nono s 3:0. Na lestvici ima Olimpija na 2. mestu 31 in Mura Nona na 3. mestu 25 točk.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: M-Trade Radgona – Turnišče 3:0, Veržej – Hangarikum Olimpija Dolga vas 2:2, Apače – Hodoš 0:2, Bakovci – Cven 0:0 in Roma Vanča vas – Cankova 2:1.

V Ljubljani je včeraj na tradicionalnem mednarodnem teku trojk sodelovalo blizu 4000 tekačev. Na 12,5 km dolgi progi so v ženski konkurenci zmagale Tjaša Žalig iz Murske Sobote, Andreja Gorčan iz Dobrovnika in Breda Škedelj iz Šentjerneja, progo pa so članice pretekle v času 54 minut in 26 sekund.

V prvem kolu spomladanskega dela državne lige v hokeju na travi so v Lipovcih aktualni slovenski prvaki Lipovci premagali predanovski Triglav s 3:1. Za Lipovce so dosegli zadetke: Uroš in Marcel Stanko ter Dominik Mesarič, za Triglav pa Mitja Dšuban.

Na Ledavskem jezeru v Kraščih na Goričkem je bila prva posamična tekma za člane in članice državne lige v športnem ribolovu v posamični konkurenci. Med pomurskimi ribiči je v B sektorju zmagal Tadej Panker z 11, 925 kg ulovljenih rib, V C sektorju pa je bil drugi Miha Gjergjek z 27,675 kg rib. Največji ulov je uspel Aleksu Mesariču s Ptuja, ki je imel na tehtanju 40 kg ulovljenih rib. V nedeljo imajo slovenski ribiči na Goričkem še drugo ribiško tekmo v državni ligi posameznikov.

Ribolov, Tadej Panker

Na 28. odprtem državnem prvenstvu S.K.I.F. zveze za osnovne in srednje šole v karateju je v Domžalah nastopilo 150 tekmovalcev iz 25 osnovnih in srednjih šol. Med osnovnimi šolami je bila najboljša Osnovna šola Kuzma s tremi prvimi, sedmimi drugimi in štirimi tretjimi mesti. Osnovna šola Sveti Jurij je bila osma, Osnovna šola Grad deveta in Osnovna šola Cankova 12. Med srednjimi šolami je bila najboljša Gimnazija Murska Sobota s tremi prvimi mesti pred Ekonomsko šolo Murska Sobota, ki je bila druga.

V Murski Soboti je bilo kvalifikacijsko tekmovanje za uvrstitev v prvo B državno strelsko ligo. Med strelci s puško sta se v prvo B ligo uvrstili ekipi Kisovca in Gornje Radgone, slednja v postavi: Žiga Prajndl, Grün Günter in Alex Rozman. V kvalifikacijah s pištolo sta se v prvo B ligo uvrstili ekipi Proarmisa iz Maribora in Murske Sobote v postavi: Robert Časar, Tomislav Vrečič in Darko Balažic.

Na 18. prvomajskem turnirju v Trnovski vasi v streljanju z zračno puško je zmagala moštveno Murska Sobota v postavi: Igor in Blaž Makari ter Mišo Hari. Posamično se je Igor Makari s 180. krogi uvrstil na tretje mesto.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%