Šport

Šport, 11.5.23

today11.05.2023

Ozadje
AD

V Puconcih sta bili v sredo na sporedu dve polfinalni tekmi končnice ekipnega državnega prvenstva v namiznem tenisu, kamor sta se drugo leto zapored uvrstili tako moška kot ženska ekipa puconske Keme-Murexina. Pri moških so domači igralci izgubili proti vodilni ekipi lige po rednem delu, novomeškemu SU-ju, tesno, s 4:3. Za Kemo Murexin sta po enkrat zmagala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, ki sta bila skupaj uspešna tudi v igri dvojic. V drugem polfinalnem dvoboju pri članih je ravenski Interdiskont premagal Maribor s 4:2. Pri Koroščih je Pucončan Mitja Horvat dvakrat zmagal posamično in enkrat v dvojicah, pri Mariboru pa je eno zmago dosegel Tomaž Roudi iz Črenšovec. Ženska ekipa puconskega kluba je v domači Zeleni dvorani gostila ravenski Interdiskont ter zmagala s 4:2. Dvakrat je bila uspešna Blažka Harkai, enkrat Ana Kovačec, isti igralki sta enkrat skupaj zmagali tudi v dvojicah. Druge tekme polfinala končnice namiznoteniškega državnega prvenstva v moški in ženski konkurenci bodo na sporedu v soboto, morebitne tretje pa v sredo, 17. maja.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Čakovcu je nastopilo tudi šest mladih članov Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Med 16 letniki je dosegel najboljši izid v teku na 60 metrov Luka Sagaj, ki je s časom 7,89 zasedel sedmo mesto. Nija Lana Horvat je bila na enaki razdalji s časom 8,45 deveta. V starostni kategoriji U – 14 je bil Rene Bačič v teku na 60 metrov četrti, njegov čas je bil 8,74.

V 16. kolu pomurske lige upokojencev v vrtnem kegljanju je bila v moški konkurenci najboljša ekipa Društva upokojencev Puconci s 537. podrtimi keglji. Posamično je Ivan Kolenko iz Črenšovec podrl 131 kegljev. Na lestvici vodi Murska Sobota z 28. točkami pred Puconci, ki jih imajo 22 in Bodonci, ki so zbrali 20 točk. V ženski konkurenci so bile najboljše kegljavke Mačkovec s 548. keglji, posamično pa Ivanka Toplak iz Beltinec s 127.podrtimi keglji. Na lestvici vodijo Bodonci pred Beltinci s 24. točkami,  tretji Črenšovci imajo 22 točk.

V Murski Soboti je bil hitropotezni šahovski turnir. Zmagal je Denis Gjuran z 9. točkami, drugi je bil Boris Kovač s 7 točkami in pol, na tretje mesto se je uvrstil Danilo Hari, ki je zbral 5 točk. V Hotelu Radin v Radencih pa se je danes ob 16. začelo tekmovanje v elitni državni ženski šahovski ligi, kjer sodeluje pet ekip, za mariborski Poligram bo igrala tudi Ljutomerčanka Barbara Skuhala. V soboto ob 11. uri se bo v Radencih začelo še tekmovanje v prvi državni moški ligi, kjer bo nastopilo 25 ekip, med njimi bodo tudi pomurske ekipe Pomgrada iz Murske Sobote, Rokade iz Lendave in Gornje Radgone.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Navijanje za kolesarje v Monoštru med največjo kolesarsko dirko na Madžarskem, maj 2023 (vir: FB)

Novice

Tudi Monošter je bil del največje kolesarske dirke na Madžarskem

Največja kolesarska dirka na Madžarskem Tour de Hongrie 2023 je imela enega od letošnjih startov in ciljev v Monoštru. Med kolesarji sta bila tudi Slovenca Luka Mezgec in Matevž Govekar, ki so ju prišli bodrit tudi prekmurski Ocean Orchids Cycling Team. Pri varovanju dirke pa sta madžarski policiji pomagala tudi pripadnika slovenske policije z obmejne Policijske postaje Gornji Petrovci.

today11.05.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%