Šport

Nedeljske športne novice, 14.5.2023

today14.05.2023

Ozadje
AD

V bližini romunskega mesta Salonta ob madžarski meji potekata dve tekmi letalskih modelarjev za svetovni pokal. Med 260 tekmovalci nastopa tudi 8 modelarjev iz Slovenije, med katerimi so trije tekmovalci iz Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote in soboškega aerokluba. Na sobotnem tekmovanju je med 101. tekmovalcem v kategoriji F – 1 A z večjimi modeli Boštjan Bagari iz Aerokluba Murska Sobota zasedel tretje mesto. Med mladinci sta brata Maj in Tim Habjanič iz Društva modelarjev Pomurja zasedla 5. in 12. mesto.

   V 35. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je v Murski Soboti Mura pred 1700 gledalci premagala Gorico s 4:2, čeprav so gostje v Murski Soboti vodili v prvem polčasu z 1:0 in 2:1. V soboški ekipi je bil izjemno razpoložen Mirlind Daku, ki je v drugem polčasu poskrbel za preobrat in dosegel kar tri zadetke in to v 53, 55. in 70. minuti srečanja. En zadetek je k zmagi Mure dodal še Darrick Kobie Moris v 34. minuti. Za Gorico sta zadela Bernard Karrica v 9. in Alen Kranjc v 37. minuti. Ker so Domžale premagale Olimpijo z 2:1, je zdaj že dokončno jasno, da se Mura v tej sezoni ne bo uvrstila v Evropo.

Tekmo med Muro in Gorico so s pokalom v rokah obiskale tudi nogometašinje Mure, ki so minuli konec tedna slavile svoj deseti naslov pokalnih prvakinj, ko so v finalu s 3:1 premagale Olimpijo. Že danes, t.j. v nedeljo pa se veselijo novega naslova. Po zmagi s 3:0 v gosteh proti Ljubljani, so si Murine nogometašinje že krog pred koncem zagotovile še svoj deseti naslov državnih prvakinj, prvi pod okriljem soboškega kluba. Strelke zadetkov so bile Špela Kolbl v prvem in Lara Klopčič ter Josilene de Jesus Matos v drugem polčasu.

V 29. kolu 2. slovenske nogometne lige je Klima Tratnjek Beltinci na Prevaljah pred 100 gledalci premagala ravenski Fužinar s 3:0. Pri ekipi Fužinarja je bil kapetanski trak na majici nekdanjega Beltinčana Krisa Cenerja. Za Beltinčane so dosegli zadetke: Ivan Ptiček v 5., Filip Kosi v 38. in Gal Grobelnik v 41. minuti srečanja.

Tekma 24. kola 3. slovenske nogometne lige – vzhod Podvinci – Avto Rajh Ljutomer je bila preložena in bo odigrana v sredo 17. maja v Podvincih.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: Črenšovci – Čarda Martjanci 0:4, Kema Puconci – Veržej 1:5 , Hungarikum Olimpija Dolga vas – M-Trade Radgona 1:2, Bakovci – Apače 3:2, Cven – Serdica Kleparstvo Šinko 0:3 in Cankova – Goričanka Rogašovci 1:0.

Včeraj so bile na sporedu druge tekme polfinala državnega prvenstva v namiznem tenisu za člane in članice. Ženska ekipa Keme Murexina je v gosteh na Ravnah tudi drugič premagala Inter Diskont s 4:2 in se uvrstile v finale. Za Pucončanke je dvakrat zmagala Blažka Harkai, enkrat Ana Kovačec in enkrat še dvojica: Harkai – Kovačec. V moški konkurenci je Športno društvo SU v Novem mestu premagalo Kemo Murexin s 4:1 in se s skupnim izidom 2:0 uvrstilo v finale. Edino zmago za Kemo Murexin je osvojil Tomaž Pelcar.

V 3. kolu spomladanskega dela v slovenski ligi v hokeju na travi so v Predanovcih igralci Triglava presenetljivo gladko premagali Lipovce s 4:1. Za Triglav je dosegel dva zadetka: Davorin Škrilec, po enega pa Domen Dšuban in Sebastjan Černel; za Lipovce je dosegel častni zadetek Marsel Stanko.

Na Ledavskem jezeru v Kraščih na Goričkem je bila prva tekma slovenske A lige v športnem ribolovu, na kateri je sodelovalo 12 ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa Ribiške družine Ptuj , na sedmo mesto se je uvrstila Ribiška družina Murska Sobota v postavi: Matija Šiško, Miha in Štefan Gjergjek in Tadej Panker. Med Sobočani je bil najboljši Tadej Panker, ki je zasedel prvo mesto v D sektorju s 15,7 kg rib, najboljši posamični ulov pa je imel Jernej Ambrožič iz Ribiške družine Radeče, ki je bila druga. Posamično je imel bivši svetovni prvak na tehtanju 56 kg rib.

Ribolov, Tadej Panker

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Koper je pripravilo prvo državno prvenstvo v govorečem pikadu za slepe in slabovidne. Na prvenstvo se je uvrstil tudi Danilo Kreslin iz soboškega društva v kategoriji vida B 3, kjer je osvojil prvo mesto in naslov državnega prvaka.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika je na domačem strelišču pripravilo prvo strelsko tekmovanje v pomurski ligi v streljanju s pištolo oziroma revolverjem velikega kalibra. Med 60 strelci je posamično meril najbolj natančno Tomaž Cigler iz Črenšovec, drugi je bil Stiven Vočanec iz ormoškega Kovinarja in tretji Dušan Novak iz Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika. Moštveno je med 19. ekipami zmagal Kovinar iz Ormoža, drugo je bilo Jezero iz Dobrovnika in tretji strelci Štefana Kovača iz Turnišča. Drugo kolo strelci načrtujejo 3. junija v Čentibi.

V Radencih potekata dve državni prvenstvi v šahu. V elitni ženski šahovski ligi je v 4. kolu mariborski Poligram premagal Triglav iz Krškega s 3:0. Eno zmago je k uspehu mariborske šahovske ekipe prispevala tudi Ljutomerčanka Barbara Skuhala.

Šahistke v prvi državni ženski šahovski ligi so v Radencih odigrale šest kol. V ligi med 23. ekipami nastopajo tudi tri pomurske ekipe. Po šestih kolih vodi Komenda z 11. točkami, soboški Pomgrad je na 5. mestu s 7 .točkami, Ema Lukač je za Pomgrad zbrala 4,5 točk in Majda Kovač dve točki in pol. Gornja Radgona je na 12. mestu s 6. točkami, za ekipo sta Jana Dimec in Maša Husar Hovnik zbrali pa 3 točke. Lendavska Rokada je na 22. mestu s 3. točkami. Danes šahistke igrajo še tri kola.

od leve: Majda Kovač in Ema Lukač
AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%