Šport

Šport, 26.5.23

today26.05.2023

Ozadje
AD

V Zelini se je v petek začelo tekmovanje v evropskem pokalu Challlenge I v hokeju na travi, kjer med ekipami iz osmih držav nastopajo tudi slovenski prvaki Lipovci. V prvem kolu je Grammarians iz Gibraltarja premagal Lipovce s 4:0. Za tekmo je značilno, da so zmagovalci tekmo dobili že v prvi četrtini, saj je bilo že v 15. minuti 4:0 za hokejiste iz Gibraltarja. V drugem kolu so Lipovci danes igrali proti portugalski ekipi Lousade in bili poraženi s 6:1, zadetek za Lipovce je dosegel Marcel Stanko.

V Beltincih je bil 6. pokal Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote, na katerem je sodelovalo 70 mladih judoistov, med njimi tudi tekmovalci iz bratskih klubov Judo kluba center Tratnjek Beltinci in Judo kluba Moravske Toplice. Zmagovalci po posameznih kategorijah so bili, na poligonu Vita Rituper, na parternih borbah: Nel Pintarič, Julija Rituper, Eva Dravec, Nai Horvat in Anastasia Amelie Ćalig. V judo borbah so se najbolje odrezali še: Viktoria Verbai, Zoja Rituper, Miha Gomboši, Izak Ficko, Anej Panker in Aleks Vid Vučko.

V 18. zadnjem kolu pomurske lige upokojencev v vrtnem kegljanju je največ kegljev v moški konkurenci podrla Murska Sobota in sicer 550, posamično pa Franc Cőr iz Moravskih Toplic – 122. Posamično je zmagal Ivan Kolenko iz Črenšovec pred Štefanom Horvatom iz Murske Sobote in Francem Cőrom iz Moravskih Toplic. Moštveno so postali zmagovalci lige: Murska Sobota pred Bodonci, Puconci in Šalamenci. Med članicami so bili v 18. kolu najboljši Črenšovci s 579 keglji, posamično pa Marija Kolenko iz Črenšovec s 124. keglji. V ligi je posamično zmagala: Ivanka Toplak iz Beltinec pred Rozalijo Gerič in Darinko Kreslin, obe iz Črenšovec. Moštveno so zmagale upokojenke Bodonec pred Črenšovci, Beltinci in Mursko Soboto.

Vrtno Kegljanje, DU Moravske Toplice

Ribiška družina Gornja Radgona je pripravila v Podgradu zanimivo ribiško tekmovanje dvojic, na katerem so lahko sodelovali tudi tekmovalci, ki niso člani nobene ribiške družine. Nastopilo je 12 dvojic. Zmagala je dvojica: Blaž Kocbek – Rado Kolar iz Gornje Radgone s 7,7 kg ulovljenih rib, druga je bila dvojica Aljaž Ružič in Aljaž Buzeti iz Radenec in Bakovec s 6,6 kg, na tretje mesto se je uvrstila dvojica: Andrej Novak – Dušan Praprotnik iz Zbigovec ter Gornje Radgone s 4,9 kg ulovljenih rib.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Prejemniki pomurskih raziskovalnih nagrad za leto 2022; PiŠK, 26.5.2023

Lokalno

Podelili so pomurske raziskovalne nagrade

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota so danes slavnostno podelili pomurske raziskovalne nagrade, ki jih že 21. leto podeljuje Pomurska izobraževalna fundacija. Nagrade prejmejo tisti, ki so se ob koncu študija najbolj odlikovali, poleg materialne vrednosti pa pomeni nagrada tudi moralno spodbudo in prejemnikom prinaša ugled tako v domači regiji kot širše. Več Ana Gorše:   https://soundcloud.com/user-149331165/podelili-so-pomurske-raziskovalne-nagrade

today26.05.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%