Šport

Šport, 29.5.2023

today29.05.2023

Ozadje
AD

V turškem mestu Kirklareli so slovenski hokejski podprvaki, igralci predanovskega Triglava, v predzadnji tekmi evropskega pokala Challenge II, v nedeljo premagali Mortensrud iz Norveške s 6:3. Za Triglav so dosegli zadetke: Davorin Škrilec in Uroš Balažic po 2 ter Alan Nemec in Domen Godina po 1. V zadnji tekmi danes je Triglav premagal še Vanto iz Finske s 3:1 in osvojil 5. mesto. Proti Fincem so dosegli zadetke: Alan Balaž, Davorin Škrilec in Uroš Balažic.

HK Triglav Predanovci v Turčiji

V Zelini na Hrvaškem so slovenski hokejski prvaki Lipovci v zadnjem srečanju evropskega pokala Challenge I že v nedeljo premagali ekipo Šiaulie iz Litve s 5:3 in med osmimi ekipami zasedli peto mesto. Za Lipovce so na zadnji tekmi dosegli zadetke: Boštjan Stanko 2 ter Franc Maučec, Blaž Berden in Alen Maučec po 1. Prvo mesto je osvojila ekipa Lousade iz Portugalske.

HK Lipovci

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je na mladinskem državnem prvenstva v trapu zmagal Lan Gomboc, drugi je bil Lan Maček, oba iz Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, na tretje mesto pa se je uvrstil Jernej Žniderčič iz Zveze lovskih družin Nova Gorica.

Lan Gomboc

V 2. kolu mednarodne lige z malokalibrsko puško in 21. pokal so v Presiki moštveno med osmimi ekipami zmagali strelci Coala iz Petišovec pred Rudarjem iz Presike, tretji so bili strelci Murske Sobote. Posamično je zmagal Jože Kopina, drugi je bil Gabor Varga, oba iz Coala, tretje mesto je osvojil Igor Makari iz Murske Sobote. Med članicami je zmagala Vesna Mele iz Ormoža in med mladinci Danijel Balažic iz Murske Sobote.

Dobitniki medalj

V Rogaški Slatini je bilo končano tekmovanje v 26. državni kadetski šahovski ligi. Med kadetinjami je 5. kolu Komenda premagala soboški Pomgrad z 1,5 : 0,5 točke. Naslov prvaka je med šestimi ekipami osvojila Komenda, Pomgrad se je uvrstil na 4. mesto. Med kadeti je v 5. kolu Pomgrad premagal II. ekipo mariborskega Poligrama s 2,5 : 1,5, Impol je premagal Gornjo Radgono s 3:0. Naslov prvaka je osvojila I. ekipa Poligrama iz Maribora, na 11. mesto se je uvrstil soboški Pomgrad in na 20. mesto Gornja Radgona.

Tian Mohar
AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Prejemniki pomurskih raziskovalnih nagrad za leto 2022; PiŠK, 26.5.2023

Novice

Kaj študentom svetujejo aktualni prejemniki pomurskih raziskovalnih nagrad?

Glede na to, da je pred študenti spomladansko izpitno obdobje, je Ana Gorše na nedavni podelitvi pomurskih raziskovalnih nagrad aktualne nagrajence (dr. Leon Deutsch, Mario Farič, Luka Benkovič, Peter Šooš in Kaja Mujdrica) spraševala o tem, kako so se sami lotevali učenja, da so bili tako uspešni, in jih prosila za nekaj nasvetom študentom. Prisluhnite, kaj so povedali: https://soundcloud.com/user-149331165/kaj-studentom-svetujejo-aktualni-prejemniki-pomurskih-raziskovalnih-nagrad?si=4797230109664150b492f174d40cbf68&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing  

today29.05.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%