Šport

Šport, 5.6.2023

today05.06.2023

Ozadje
AD

V Murski Soboti je bil na 1500 metrov dolgi krožni progi 2. kolesarski kriterij Murske Sobote in sočasno tudi državno prvenstvo Med 329. kolesarji so bili med najboljšimi tudi pomurski kolesarji. Med dečki B je bil Denis Lebar tretji, med masterji D pa je bil drugi Amadej Žido, oba iz Kolesarskega kluba Tropovci. Med amaterji je bil tretji Klemen Polajnar, tretje je bil med masterji B tudi Radovan Rac, med masterji F je bil drugi še Uroš Sešek, vsi iz Športnega društva Team turbo Tropovci. V članski konkurenci je nastopil tudi prekmurski kolesar Žiga Horvat, ki zdaj nastopa za avstrijsko ekipo Hrinko in se uvrstil na 3. mesto.

Športno društvo DOC iz Murske Sobote je na 30. mednarodnem veteranskem turnirju v nogometu Rovinju med šestimi ekipami iz Madžarske, Italije, Francije in Slovenije v finalu premagalo ekipo Ascolija iz Italije z 2:1, ki je doslej 8-krat zmagala in osvojilo prvo mesto. Za Mursko Soboto sta dosegla zadetka: Rok Buzeti in Mitja Flisar, najboljši igralec turnirja je bil Ivo Pretner, najboljši vratar pa Matjaž Husar, oba iz soboškega društva.

Končalo se je tekmovanje v 1. soboški medobčinski nogometni ligi. V zadnjem krogu sta v derbiju za naslov prvaka igrala Mlinopek Križevci in Serdica Kleparstvo Šinko 0:0, kar pomeni, da so ob koncu postali prvaki nogometaši Serdice.

Na mednarodnem nogometnem turnirju Avto Rajh open so v Murski Soboti drugi dan turnirja med 10 letniki zmagali nogometaši Mure pred Varaždinom ter Fehervarjem iz Madžarske, med 12 letniki pa je bil najboljši Varaždin iz Hrvaške pred soboško Muro ter Mariborom.

V Krškem so bili na nedeljskih kasaških dirkah ljutomerski kasaški vozniki v osmih dirkah trikrat med zmagovalci. V drugi dirki je zmagala Romina KP na vajetih Uroša Predana, v tretji je zmagal Premal MS z voznikom Mitjo Slavičem, v sedmi dirki je bil zmagovalec Don Saxo na vajetih Janka Sagaja.

Janko Sagaj

V Šmarjah je bilo 25. ekipno državno šahovsko prvenstvo učencev in učenk osnovnih šol. V starostni kategoriji za mlade do 12 let starosti je med dekleti naslov državnih prvakinj osvojila Osnovna šola Bogojina z ekipo: Edin Hana Tomašić, Ana Casar in Lucija Ana Dragojlović.

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Novice

Klub pomurskih poslancev od danes spet deluje s polno paro

V Murski Soboti so danes po skoraj enoletnem premoru ponovno zagnali Klub pomurskih poslancev. Spomnimo, da so se pomurski poslanci razšli v začetku mandata, ko sta opozicijski SDS in NSi v Državni zbor vložili številne zakonske predloge, kar so v strankah koalicije razumeli kot blokado in nagajanje. Naslednjega pol leta bo klub vodil poslanec Gibanja Svoboda Tine Novak, ki je ponovno sodelovanje takole pojasnil: https://soundcloud.com/user-149331165/klub-pomurskih-poslancev-od-danes-spet-deluje-s-polno-paro?si=b5e8697240c14ec79b05ede6fc5a116b&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing   Foto: Tine Novak Foto: […]

today05.06.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%