Šport

Šport, 7.6.23

today07.06.2023

Ozadje
AD

V nemškem Essnu poteka svetovno prvenstvo v malem nogometu Socca World cup 2023, na katerem nastopa tudi reprezentanca Slovenije in zanjo dva pomurska igralca, Neven Grah iz Pečarovec in Mario Skuhala iz Iljaševec pri Ljutomeru. Slovenija je doslej odigrala tri tekme in dosegla po eno zmago, remi in poraz. V prvi tekmi je izgubila proti Poljski z 2:1, v drugi je igrala z Urugvajem 1:1, v tretji tekmi pa premagal Španijo z 2:1. Slovenija je trenutno druga v predtekmovalni skupini, o njenem napredovanju pa bo odločala večerna tekma med prvouvrščeno Poljsko in tretjo Španijo. Na svetovnem prvenstvu v Nemčiji sodita tudi dva prekmurska sodnika, Simon Grlec in Aleš Müller.

Selektor slovenske nogometne reprezentance U – 18 Anton Žlogar je povabil 25 igralcev za prijateljski mednarodni pripravljalni nogometni tekmi proti Poljski in Črni gori. Med povabljenimi igralci so tudi Niko Kasalo, Vid Štefanec in Timotej Brkič iz soboške Mure. Reprezentanca Slovenije bo bivala v Moravskih Toplicah, prvo tekmo proti Poljski bo igrala v torek 13. junija ob 16.30 in drugo tekmo v četrtek 15. junija ob 16.30 proti Črni gori. Obe tekmi bosta na stadionu v Gornji Radgoni.

Društvo upokojencev Murska Sobota je v Športnem centru v Nemčavcih pripravilo regijsko tekmovanje pomurskih upokojencev v vrtnem kegljanju, na katerem je sodelovalo 15 društev. Moštveno so zmagali upokojenci Puconec pred društvom Bodonci – Brezovci – Zenkovci, tretja je bila Murska Sobota, četrti Črenšovci in pete upokojenke Beltinec. Posamično je zmagala Cvetka Čerpnjak iz društva Bodonci – Brezovci – Zenkovci, ki je podrla 115 kegljev.

V Pragi je bilo mednarodno tekmovanje v badmintonu za mlade igralce, na katerem je sodelovalo 300 tekmovalcev iz 20 držav. V starostni skupini U – 13 je v kategoriji do 13 let Neža Žižek iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave osvojila tretje mesto v mešanih dvojicah in med 64-imi pari z Nizozemcem Vengateshem osvojila bronasto medaljo.

Na 29. mednarodnem atletskem mitingu in sočasno Vučkovem memorialu so v Kranju med 600 atleti sodelovali tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Med pomurskimi atleti je najboljši rezultat dosegel Timon Kuhar, ki je v starostni kategoriji U – 12 v teku na 600 metrov zasedel tretje mesto.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Novice

V Domu Lukavci se obetajo novosti

Socialnovarstveni zavod Dom Lukavci, drugi največji posebni socialno varstveni zavod v Sloveniji, ki osebam s posebnimi potrebami nudi institucionalno varstvo, je zaznamoval 70 let delovanja. O načrtih za prihodnost je direktorica zavoda Stanka Vozlič povedala: https://soundcloud.com/user-149331165/v-domu-lukavci-se-obetajo?si=ab7172cf4e6547de910817c308e7c8bd&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

today07.06.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%