Šport

Šport, 9.6.23

today09.06.2023

Ozadje
AD

Slovenska malonogometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu Socca World cup v nemškem mestu Essen po uspešno prestanih kvalifikacijah preskočila tudi prvo oviro glavnega dela tekmovanja. Slovenija, za katero nastopata tudi Neven Grah iz Pečarovec in Mario Skuhala iz Iljaševec pri Ljutomeru, je presenetljivo premagala favorizirane Madžare po streljanju najstrožnjih kazni s 4:2. Po rednem delu se je tekma končala 2:2. Slovenija je trenutno že uvrščena med 16 najboljših reprezentanc, za preboj med osem pa se bo danes zvečer pomerila s Kitajsko, ki je izločila Argentino.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca, ki se pripravlja za nastop na evropskem prvenstvu, je v Ljubljani v pripravljalni tekmi premagala Črno Goro z rezultatom73:60, kar je že četrta zmaga naših deklet. Tokrat sta prvič igrali obe prekmurski igralki in sicer po poškodbi tudi Tina Cvijanovič iz Murske Sobote, skoraj 10 minut, in Blaža Čeh iz Rakičana dobre štiri minute, a se nobena ni vpisala med strelke. Slovenija bo igrala novo prijateljsko že v petek zvečer v Kranju, znova proti Črni gori.

Reprezentanca Slovenije. Foto: KZS

V Domžalah je bila tretja tekma finala državnega prvenstva v košarki za člane v kateri je Cedevita Olimpija premagala Helios Suns z rezultatom 82:78 in zdaj vodi 2:1. Za Helios Suns je igral 23 minut tudi Niko Bačvič iz Murske Sobote in dosegel 13 točk. Četrta tekma končnice državnega prvenstva bo v soboto ob 18. v Ljubljani.

Niko Bačvič. Foto: KZS

V Ljubljani pa je bila druga tekma finala državnega prvenstva v namiznem tenisu za članice, v kateri je Kajuh Slovan premagal Kemo Murexin s 4:0. Ker so tudi prvo tekmo dobile igralke Kajuha s 4:1, so si tako zagotovile naslov članskih državnih prvakinj, puconskega igralke pa so drugič v zgodovini kluba osvojile drugo mesto v državi. Za ekipo so pod taktirko trenerja Mirka Ungerja nastopale: Ana Kovačec, Blažka Harkai, Ema Crnkovič in Ana Gergek.

Na mednarodnem atletskem mitingu v avstrijskem Sankt Pöltnu je Urška Martinec, članica Atletskega kluba Pomurje, v teku na 1500 metrov v času 4:30,91 tekla nov osebni rekord in zasedla 6. mesto. Jaka Svenšek iz soboškega kluba je tekel na 100 metrov in v času 11,29 zasedel 39. mesto.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Lokalno

Z zaplatami do boljšega naravnega ravnovesja

V preteklosti je bilo na kmetijskih površinah veliko več ptic, žab, kač, ki se prehranjujejo s škodljivci in jih s tem omejujejo. Prisotnih je bilo tudi veliko več opraševalcev kot danes. Kmetje lahko še vedno vzpostavijo naravno ravnovesje, ki bo delovalo v njihovo korist. Rešitve so poiskali partnerji projekta EIP VIVEK, v katerem je sodeloval tudi Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota. Prispevek Lidije Cer Magdič. https://soundcloud.com/user-149331165/z-zaplatami-do-boljsega-naravnega-ravnovesja

today09.06.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%