Šport

Nedeljske športne novice, 25.6.23

today25.06.2023

Ozadje
AD

Na 1380 metrov dolgi progi v Mačkovcih je okrog 100 tekmovalcev iz šestih držav nastopilo na 4. odprti dirki državnega prvenstva v motokrosu. Med tekmovalci so bili tudi člani AMD Štefan Kovač iz Murske Sobote. V kategoriji do 50 ccm je Oliver Mauko s 23. točkami zasedel 10. mesto, v kategoriji 125 ccm se je Val Crnkovič s 16. točkami uvrstil na 14. mesto, v razredu mix open pa je Davorin Gerlica zbral 14 točk, kar je bilo dovolj za 8. mesto.

V Petišovcih pri Lendavi je v soboto zvečer 16 dirkačev iz osmih držav nastopilo na odprti dirki državnega prvenstva v spidveju, ki jo je odlično pripravilo Športno društvo Speedway team Lendava. Naslov državnega prvaka je v dirki, ki je imela na programu 20 voženj, četrtič osvojil Matic Ivačič, član domačega lendavskega društva s 15. točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Poljak Tomasz Horvat s točko zaostanka, tretji je bil Anže Grmek iz ljubljanskega spidvejskega društva s 13. točkami, ki pa je postal mladinski državni prvak za leto 2023.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je bilo 4. kolo v prvi državni ligi – vzhod v trapu, na katerem je nastopilo sedem ekip. Zmagala je ekipa Trap Ormož s 193. zadetki, druga je bila ekipa Trap Štefan Kovač iz Murske Sobote brez Boštjana Mačka, v postavi: Marko Miljevič, Denis Pojbič in Rene Maček, zadeli pa so 188 tarč. Na tretje mesto se je uvrstilo Športno strelsko društvo Gornja Radgona v postavi: Dani Šmid, Milan Pelcl in Milan Svetec s 183. zadetki. Pri soboški ekipi je bil najboljši posameznik Rene Maček s 64. zadetki in pri radgonski Dani Šmid z 62. zadetki v treh serijah.

Rene Maček

Na odprtem državnem prvenstvu v atletiki za veterane je v Celju med 230 atleti prvi dan Zdravko Mauko – Magi, član športnega društva Radenci, v svoji starostni kategoriji zmagal v teku na 100 metrov in bil zmagovalec v skoku v daljino. Štefan Potočnik iz Športnega društva Beltinci je osvojil peti mesti v suvanju krogle in v metu diska.

Zdravko Mauko

V Ljubljani je bilo atletsko prvenstvo Slovenije za starejše mladince in mladinke, tekmovali pa so tudi mlajši člani. Med njimi je v teku na 100 metrov Maj Janža iz Bratonec, član Atletskega kluba MASS Ljubljana, v času 10,80 zasedel tretje mesto. Od tekmovalcev Atletskega kluba Pomurje je bil v kategoriji starejših mladincev v teku na 100 metrov Jaka Svenšek v času 11,14 osmi, v teku na 1500 metrov je bil Tvit Trajbarič v času 4:21,38 deseti, med starejšimi mladinkami pa je v teku na 400 metrov Klara Janža osvojila deveto mesto s časom 1.01,46.

Klara Janža, tretje z desne

Nogometaši Nafte 1903, člani 2. slovenske nogometne lige, so v soboto gostovali v Cerkvenjaku ob tamkajšnjem 25. prazniku občine. Nafta je v prijateljski tekmi premagala člana II. mariborske medobčinske lige Cerkvenjak z rezultatom 14:0.

Nogometaši Maribora so v prijateljski tekmi v Martjancih premagali pokalnega prvaka Severne Makedonije, ekipo Makedonije Gjorče Petrov s 3:1. Za Maribor je celo tekmo igral tudi Aljaž Antolin iz Ižakovec, v drugem polčasu pa je dobil priložnost tudi Tine Čuk iz Gornje Radgone.

V Komendi je bil 5. pokal Tadeja Pogačarja za kolesarje, kjer so bili uspešni tudi tropovski kolesarji. Med dekleti B je bila na 11,2 km dolgi progi Maša Žalig peta, prav tako peti je bil v kategoriji dečkov B Denis Lebar na 16 km dolgi progi. Alen Žitnik je bil v kategoriji dečkov A na 16 km dolgi progi šesti.

V Pulju poteka 35. mednarodni šahovski turnir, na katerem sodeluje 150 šahistov. V 7. kolu je Ljutomerčanka Barbara Skuhala premagala Medulin Adronescu. Po 7. kolu je absolutno Skuhala na 19. mestu, med članicami pa je druga.

Barbara Skuhala

V Mariboru je bil 26. Pirčev šahovski memorial z mednarodno udeležbo, na katerem je sodelovalo 38 šahistov, med njimi pa so bili tudi štirje velemojstri. Zmagal je velemojster Vladimir Fedoseev iz Rusije z 8. točkami. Na 4. mesto se je uvrstil Boris Markoja iz Turnišča s 6,5 točkami, šesti je bil Ljutomerčan Jernej Skuhala, oba iz mariborskega Poligrama s 5,5 točkami. Deveti je bil predsednik soboškega Pomgrada Štefan Cigan s 5,5 točkami, Jernej Buzeti iz Rakičana, član Poligrama, pa je bil s 5 točkami uvrščen na 13. mesto.

Boris Markoja
AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Novice

Objavljen 2. razpis za urejanje komunalne infrastrukture v romskih naseljih

Objavljen je drugi javni razpis za sofinanciranje projektov osnovne komunalne infrastrukture v romskih naseljih v letih 2023 in 2024. Kandidirajo lahko kandidirajo občine, ki imajo na svojem območju evidentirana romska naselja, v Pomurju so to občine Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Kuzma, Lendava, Murska Sobota, Šalovci, Puconci, Rogašovci, Tišina in Turnišče. Rok za vložitev vlog je 20. julij. Na prvem razpisu je devet prekmurskih občin prejelo skupno nekaj manj kot 1,2 milijona evrov.

today25.06.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%