Šport

Nedeljske športne novice, 10.9.23

today10.09.2023

Ozadje
AD

V Murski Soboti in v Radencih sta bili odigrani zadnji tekmi 3. kvalifikacijske skupine v nogometu za uvrstitev v žensko ligo prvakinj. V tekmi za prvo mesto je ciprski Apolon premagal gruzijski Samegrelo s 3:0, v tolažilnem finalu pa je v Radencih Mura Nona bila boljša od Ljubotena iz Severne Makedonije s 7:1. V nadaljnje kvalifikacije so se uvrstile zmagovalke skupine, nogometašice Cipra.

V 7. kolu 2. slovenske nogometne lige so igralci Klime Tratnjek Beltinci znova prijetno presenetili, saj so v Velenju premagali ekipo Rudarja z 1:0. Zmagoviti zadetek za Beltinčane je dosegel Jan Bruno Kralj, kar je že njegov tretji zadetek v sezoni.

Nogometaši Nafte 1903 so v Lendavi razočarali, saj so pred 350 gledalci proti oslabljeni bivši prvoligaški ekipi Tabora iz Sežane igrali samo 0:0. V naslednjem kolu bo v petek 15. septembra ob 16.30 v Beltincih prekmurski derbi med Klimo Tratnjek Beltinci in Nafto 1903 iz Lendave.

V 4. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je v Ljutomeru 220 gledalcev spremljalo zmago ekipe Avto Rajh Ljutomer proti Brežicam s 3:0. Za Ljutomerčane sta dosegla zadetka: Luka Nemec v 15. in 34. minuti in Nino Bertalanič v 70. minuti.

V 5. kolu 2.slovenske kadetske nogometne lige – vzhod je Tabor v Mariboru premagal Veržej Šparto Slatino s 4:1, Aluvar Beltinci pa je v prekmurskem derbiju bil poražen od Nafte s 3:0.

V 5. kolu 2. slovenske lige – vzhod U – 15 je Nafta 1903 premagala Aluvar Beltince s 3:1, Tabor Maribor in Veržej Sparta Slatina pa sta igrala 2:2.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: Apače – Roma Vanča vas 8:1, Cankova – Bakovci 3:2 in Cven – Kema Puconci 1:1.

V Novem mestu je bilo državno prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu, kjer so sodelovali tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Naslov državnega prvaka je osvojil Tian Kuzma s sestavljenim lokom v kategoriji U – 18. Zvonko Štampar se je med člani starimi nad 50 let z golim lokom uvrstil na 4. mestom, sedma pa sta bila z ukrivljenim lokom: Rok Žalig in Bor Bratkovič Odar med mlajšimi lokostrelci od 13. do 15. leta.

Tian Kuzma

V Mariboru je bilo državno prvenstvo društev Zveze slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju, kjer so bilo odlični tekmovalci soboškega društva. Ženska ekipa Murske Sobote v postavi Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Milica Ivanuša je moštveno zasedla drugo mesto. Posamično so postali državni prvaki Silva Mlinarič v kategoriji vida B – 1, Danilo Kreslin v kategoriji vida B – 3 in Dušan Cigüt v kategoriji B – 4. Posamično je v ženski konkurenci bila druga še Marija Jurančič in tretja Milica Ivanuša.

Nova sezona v prvi slovenski ligi v hokeju na travi se ni začela razveseljivo. Tekme v Lipovcih med Lipovci in Moravskimi Toplicami ni bilo, ker gostje niso imeli zadostnega števila igralcev. Tekma bo tako najverjetneje registrirana z rezultatom 3:0.

Na ribniku Podgrad je bil osemurni ribiški maraton za dvojice, na katerem je sodelovalo 28 ribičev, ki so skupno prinesli na tehtanje okrog 200 kg rib. Zmagala je dvojica: Andreas Karinar iz Lutvercev in Matjaž Perša iz Gornje Radgone z 29,0 kg ulovljenih rib, druga je bila dvojica: Franc in Luka Lesjak iz Radenec z 28,1 kg, na tretje mesto pa sta se uvrstila Peter Pridigar iz Maribora in Sebastjan Matjašič s Ptuja z 21,3 kg ulovljenih rib.

Na kegljišču Vikenda v Radencih ostaja teden dni do zaključka memoriala Miroslava Steržaja v kegljanju. Trenutno je v vodstvu Ljutomerčan Miko Steržaj, član mariborskega Konstruktorja s 597 podrtimi keglji, drugi je Jani Steržaj iz Radenske, ki je podrl 588 kegljev in na tretjem mestu Igor Mojškerc iz Ograjce s 568. podrtimi keglji. Tekmovanje bo trajalo do 16. septembra.

Teden dni pred koncem vodi Miko Steržaj (drugi z leve)

V zaostalem srečanju 2. državne šahovske lige vzhod sta se v Kamnici III. ekipa Ptuja in III. ekipa Pomgrada iz Murske Sobote razšli brez zmagovalca ob izidu 3:3. Za Pomgrad sta zmagala: Ema Lukač in Jožef Sedonja, remizirala pa sta Vili Baša in Andre Keglevič.

Ema Lukač
AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Šport

Šport, 9.9.23

V Radencih je v soboto Mura Nona v tekmi za tretje mesto predtekmovalne kvalifikacijske skupine za žensko Ligo prvakinj premagala makedonski Ljuboten s 7:1. Trikrat je zadela kapetanka Špela Kolbl, po dvakrat pa sta bili uspešni Nikolina Plavšić in Josilene De Jesus Matos.V času naši poročil poteka na soboški Fazaneriji še odločilna tekma za prvo mesto in napredovanje, kjer moči merita Samegrelo iz Gruzije in Apolon Ladies iz Cipra. Kegljaški […]

today09.09.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%