Šport

Šport, 16.9.23

today16.09.2023

Ozadje
AD

V Športnem parku v Beltincih je bil včeraj prekmurski derbi 8. kola v 2. slovenski nogometni ligi, ki se je pred 1400 gledalci končal brez zmagovalca ob izidu 1:1. Za Nafto je dosegel vodilni zadetek Toni Lun Bočina v 12. minuti srečanja, izid pa je izenačil v drugem polčasu Henrik Nerguti v 52. mnuti srečanja. V preostalih petkovih srečanjih sta bila dosežena naslednja rezultata: Gorica – Slovenska Bistrica 1:0 in Triglav Kranj – Ilirija Ljubljana 0:0. Po nepopolnem 8. kolu vodi na lestvici Brinje Grosuplje s 15. točkami, Triglav in Klima Tratnjek Beltinci imata po 14 točk, Nafta 1903 pa je na sedmem mestu z 11. točkami.

V Veliki Polani je bila prvenstvena tekma 8. kola v prvi slovenski mladinski nogometni ligi med Nafto 1903 in ljubljansko Olimpijo. Po vodstvu Nafte preko Aneja Horvata v 35. minuti so gostje nato dosegli dva zadetka preko Aldina Jakupovića in to v 42. in 88. minuti in zmagali z 2:1. Na lestvici po nepopolnem kolu vodi Mura s 15.točkami, Olimpija na drugem mestu ima 13 točk in Nafta na 14. mestu 6.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na dopisni seji potrdil za novega selektorja ženske nogometne reprezentance 39-letnega Sašo Kolmana. Novi selektor je nasledil Boruta Jarca, ki ga je izvršni odbor razrešil. Kolman je doslej deloval kot glavni trener v Novi Gorici, delal pa je tudi v avstralskem Melbournu in bil vodja nogometne akademije Real Madrida v Združenih arabskih Emiratih. Novi selektor se bo reprezentantkam predstavil v ponedeljek 18. septembra na Brdu pri Kranju, kjer bodo imele reprezentantke štiridnevne mini priprave pred tekmami v ligi narodov B. Zagotovo v tej akciji članica strokovnega štaba kot trenerka reprezentance še naprej ostaja tudi Nuša Ladinek iz Murske Sobote.

FOTO: NZS

Na strelišču pri Budinskem mlinu v Rakičanu so člani šestih lovskih družin in ostalih društev pripravili dobrodelno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe za svojega člana, ki je v minulih poplavah utrpel veliko nesrečo. Med šestimi društvi in 50 strelci je moštveno zmagalo Strelsko društvo Kaliber Fokovci pred Lovsko družino Tišina, tretja pa je bila Lovska družina Bakovci – Lipovci. Posamično je zmagal Simon Kočar, drugi je bil Mario Bencik in tretji Vinko Bežan.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Prejšnja objava

Lokalno

V Lutvercih imajo nove ležeče policaje

V Lutvercih je na željo krajanov in po prizadevanju vaškega odbora občina Apače postavila cestne grbine za umirjanje prometa, tako imenovane ležeče policaje. Krajani so namreč v zadnjih letih opazili povečanje prehitre vožnje in prometnih incidentov, ki ogrožajo prebivalce. Ob tem bo vaški odbor Lutverci na občino naslovih še dva predloga. Želijo si namreč dograditve pločnika do avtobusne postaje ob glavni cesti ter komunalno ureditev in asfaltiranje gramozne ulice v […]

today16.09.2023


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
AD
0%