Šport

Nedeljske športne novice, 24.9.23

today24.09.2023

Ozadje
AD

V 9. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je soboška Mura v Rogaški Slatini ob otvoritvi novega stadiona premagala novinca v prvi ligi Rogaško z 2:0. Ob tem je razveseljivo še dejstvo, da sta pred 700 gledalci dosegla oba zadetka nogometaša prekmurske nogometne šole in sicer Amadej Maroša v 19. in Matic Maruško v 89. minuti. Prvenstvo v prvi ligi se bo nadaljevalo že med tednom, ko bo Mura v sredo 27. septembra ob 20.15 gostovala pri ekipi Domžal.

 

V 6. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Avto Rajh Ljutomer pred 150 gledalci igral proti Podvincem 1:1. Za Ljutomerčane je dosegel prvi zadetek Žiga Rauš z avtogolom v 7. minuti, izid pa je za goste izenačil Luka Petrinec v 82. minuti.

Preglejmo še nekaj rezultatov v pomurskih nogometnih ligah. V soboto so bili doseženi naslednji rezultati: Radenska Slatina – Aluvar Gančani 2:1, Cankova – Lipa 1:2, Cven – Bakovci 1:0 in Kema Puconci – Hodoš 1:3. Preostale tekme bodo odigrane v nedeljo.

V Ljutomeru je judo sekcija ljutomerskega Partizana pripravila odprto prvenstvo Prlekije za mlajše kadete in starejše dečke v judu. Skupno je nastopilo kar 182 judoistov iz Hrvaške, Srbije, Madžarske, Avstrije, Italije in Slovenije. Slovenski judoisti so sočasno z mednarodnim tekmovanjem tekmovali tudi za uradni turnir v dveh starostnih kategorijah. Med tekmovalci Judo kluba Murska Sobota je med mlajšimi kadeti zasedel drugo mesto Klemen Vinkovič, med starejšimi deklicami je bila druga Tia Lukač in tretja Lana Kardoš. Med starejšimi dečki si je priboril tretji mesto v svoji težnostni kategoriji Urban Klarič. Med tekmovalci Klima Tratnjek Beltinci je med starejšim dečki zmagal Mai Žižek, med mlajšimi kadeti je bil drugi Bor Patrik Burjan. Ljutomerčani so imeli zmagovalca med starejšimi dečki kar je uspelo Benu Blagoviču, med mlajšimi kadetinjami je bila druga Ana Pavičič, med starejšimi dečki si je priboril tretje mesto Maj Recek. Med člani Judo kluba Lendava je bila med starejšimi kadetinjami tretja Lana Škraban in med mlajšimi deklicami Zoja Makoter. Judo klub Štorkljice iz Murske Sobote je osvojil bronasto medaljo med starejšimi dečki in sicer je to uspelo Niku Foršku.

Prvi dan atletskega pokala za starejše mladince in mladinke v Slovenj Gradcu so tekmovali tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezala v teku na 400 metrov Klara Janža, ki je zasedla tretje mesto, blizu odličja je bil tudi Jaka Svenšek, ki je bil v teku na 100 metrov četrti. Lara Horvat in Tvit Trajbarič sta se v teku na 400 metrov uvrstila na 10. mesti.

V Ljubljani je bilo včeraj moštveno državno prvenstvo v namiznem tenisu za veterane. Naslov državnega prvaka je drugo leto zapored osvojila ekipa Sobote, zdaj z imenom Mura Sobota, za katero sta igrala Igor Vinčec in Jože Žekš. Danes poteka v Ljubljani še pokalno prvenstvo za člane in članice, kjer bosta igrali dve pomurski ekipi.

V prvem kolu nove sezone v prvi B slovenski kegljaški ligi za člane je Radenska v gosteh premagala Hrastnik z rezultatom 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič kar 630, Jani Steržaj 598 in Robert Rožanc 587 kegljev. V prvem kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod je Drava na Ptuju premagala Lendavo s 6:2. Pri Lendavi je največ kegljev podrl Uroš Zadravec in sicer 530.

Občinska športna zveza Moravske Toplice je v počastitev 23. septembra, državnega praznika slovenskega športa, družno z Dvojezično osnovno šolo Prosenjakovci pripravila Mini Olimpijado, na kateri je sodelovalo 400 mladih iz osnovnih šol Prosenjakovci, Fokovci in Bogojina.

V elitni članski državni šahovski ligi ki se je začela v Grosupljem, je v 2.kolu Tajfun iz Ljubljane premagal soboški Pomgrad s 4,5:1,5. Za soboške šahiste so osvojili po pol točke: Štefan Cigan, Denis Gjuran in Tomislav Gruškovnjak. V nedeljskem 3. kolu bo Pomgrad igral še proti šahistom Celja.

V Krškem pa so odigrali dve koli v 2. slovenski šahovski ligi – vzhod. III. ekipa Pomgrada je v 4. kolu premagala II. ekipo Triglava iz Krškega s 3,5:2,5, v 5.kolu pa izgubila proti trboveljskemu Rudarju z 1,5:4,5. Prvenstvo v 2. slovenski šahovski ligi vzhod se bo nadaljevalo 14. oktobra v Rušah.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%