Šport

Nedeljske športne novice, 26.11.23

today26.11.2023

Ozadje

Rokoborsko društvo Murska Sobota je v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pripravilo 25. jubilejni rokoborski turnir v grško rimskem slogu, na katerem je sodelovalo 105 rokoborcev iz šestih držav. Odlično so se odrezali tudi domači rokoborci, ki so moštveno zmagali pred Sento in Liko iz Hrvaške. Najboljši rokoborec je bil Mitja Cener, med tujimi tekmovalci pa je izstopal Marko Klarič iz Šibenika. Posamično so med soboški rokoborci zmagali: med mlajšimi člani v kategoriji do 83 kg Luka Gumilar, med mladinci pa do 62 kg Andrei Bezdijetko in do 70 kg Mitja Cener.

Mitja Cener

V Venrayu na Nizozemskem je na mednarodnem tekmovanju v inkluzivnem judu, prvič pod okriljem Evropske judo zveze, med 300 judoisti iz 30 držav nastopil tudi Sašo Kovač, član Judo kluba Murska Sobota. Kovač je nastopil v težnostni kategoriji nad 100 kg in osvojil tretje mesto, kar je zanj izjemen uspeh.

Sašo Kovač

Shotokan zveza S.K.I.F Slovenije je pripravila v Mariboru državno prvenstvo v tehničnih borbah, na katerem je sodelovalo 57 karateistov in 18 ekip iz šestih klubov. Odlično so se odrezali tudi karateisti Tromejnika iz Kuzme, ki so nastopili z 8. karateisti. Prva mesta so si priborili: Eva Grah, Renej Fujs in v posebni kategoriji članov še Renej Fujs ter Lea Rituper. Moštveni državni prvaki so postali karateisti Atoma iz Domžal pred Športnim društvom Ruše, Gortino iz Mute in Tromejnikom iz Kuzme. Naslednja tekma čaka karateiste Tromejnika 9. decembra, ko bo v Kuzmi 30. mednarodni turnir in sočasno tudi pokalni turnir Slovenije.

Karateisti Tromejnika

V 7. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Kema Murexin v Velenju premagala ekipo Tempa s 4:1. Za Pucončane sta zmagala v dvojicah: Damjan Zelko in Luka Norčič, posamično pa še Tomaž Pelcar 2 x in enkrat Damjan Zelko. V Mariboru pa je bil štajersko prekmurski derbi med Mariborom in Muro Soboto, ki so ga dobili Mariborčani s 4:2. Za Muro Soboto je bila uspešna dvojica: Mitja Horvat in Gregor Zafoštnik in posamično Mitja Horvat. Pri Mariborčanih se je z dvema izkazal nekdanji igralec soboške ekipe Tomaž Roudi.

Mura Sobota poražena v Mariboru

V 4. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane je II. ekipa Interdiskonta premagala II: ekipo Mure Sobote s 6:3.

V 4. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je v Puconcih Kema Murexin po napetem dvoboju premagala Arrigone iz Izole s 4:3. Za Kemo Murexin je zmagala dvojica: Blažka Harkai in Ana Kovačec ter enkrat posamično: Blažka Harkai, Ana Kovačec in Ema Crnkovič.

V Puconcih je bilo v soboto v zeleni dvorani državno prvenstvo v dvoranskem balinanju – »boccii« po programu Zveze za šport invalidov Slovenije in paraolimpijskega komiteja Slovenije, na katerem je nastopilo 40 tekmovalcev. V tekmovalni kategoriji invalidnosti B C 2 je osvojil že drugič naslov državnega prvaka Bojan Poredoš, član in predsednik pomurskega Športnega društva za cerebralno paralizo Sonček.

Bojan Poredoš

V 10. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je v Puconcih ekipa Murexina včeraj premagala Mozirje s 3:0. Za Murexin so največ točk k zmagi prispevali: Nika Fišer 19, Tinkara Kavnik 12, Žana Bogdanoski in Tasia Šadl pa po 7 točk.

V 7. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za članice sta imeli pomurski ekipi polovičen uspeh. Lendava je premagala Ljubno s 3:0, mlada ekipa Sobote pa je gostovala pri Zrečah in bila poražena s 3:0.

V 8. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je v Radencih Radenska premagala Rudar s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržej 586, Milan Kovačič 581 in Vinko Hleb 578 kegljev. V 8. kolu 3. slovenske kegljaške lige vzhod je Lendava v gosteh premagala Miklavž s 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Milan Čeh 550, Uroš Zadravec 556 in Dušan Radakovič 540 kegljev.

V 3. kolu slovenskega nogometnega pokala Pivovarne Union je v sobotni tekmi v Gančanih Klima Tratnjek Beltinci s 7:0 premagala Aluvar Gančane in se uvrstila v naslednje kolo. Za Beltinčane so dosegli zadetke: Jan Bruno Kralj tri, Nejc Slokan dva ter Bruno Bujan in Luka Pihler po enega.

Atletska zveza Slovenije je v Ljubljani podelila priznanja najboljšim atletom, društvom in trenerjem za delo in uspehe v letu 2023. Atletski klub Pomurje iz Murske Sobote, ki ga vodi predsednica Majda Koren, je dobil pisno priznanje za vzorno organizacijo tekmovanj za državno prvenstvo v krosu. Za 30 let uspešnega trenerskega dela pa je dobil zlato trenersko značko član Atletskega kluba Pomurje Andrej Brinar.

Andrej Brinar in Majda Koren

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%