Šport

Nedeljske športne novice, 3.12.23

today03.12.2023

Ozadje

V Hamburgu je bil včeraj opravljen žreb skupin za 24. evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo potekalo med 14. junijem in 14. julijem v Nemčiji. Slovenija bo igrala v skupini C najprej 16. junija v Stuttgartu proti Danski, štiri dni pozneje v Münchnu proti Srbiji in 25. junija v Kőlnu še proti Angliji.

Vir: www.uefa.com

V 11. kolu 1.A Sportklub odbojkarske lige za člane se je krst prenovljene športne dvorane v Osnovni šoli I Murska Sobota za odbojkarje Panvite Pomgrada končal proti pričakovanju. Ekipa Alpacema iz Kanala je v Murski Soboti presenetila domačine in jih premagala s 3:1. Za soboške odbojkarje so največ točk dosegli: Leonardo Doda 17, Stefan Mirković 10 ter Nenad Šormaz, Vid Suhadolnik in Žan Bedrač po 9. Pri gostih je bil najučinkovitejši Matic Vrtovec z 22. točkami. To je bila prva uradna tekma soboških odbojkarjev v dvorani Osnovne šole 1 po osmih mesecih.

V 8. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice so odbojkarice Sobote v gosteh premagale ekipo Kajuha Slovana s 3:2, v Lendavi pa je bila II. ekipa Nove KBM boljša od odbojkaric Lendave s 3:2.

V prvem kolu slovenske strelske lige Zveze paraplegikov na strelišču Videm Dobrepolje je z zračno puško moštveno zmagala ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Jožef Franc, Leon Jurkovič in Venčeslav Bezjak. Posamično je med paraplegiki zmagal Jožef Franc, med tetraplegiki pa je bil drugi Leon Jurkovič in četrti Štefan Bukvič.

Jožef Franc

V 9. kolu prve B slovenske kegljaške lige vzhod za člane je Ruše premagalo Radensko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 608, Jani Steržaj 559 in  Mladen Emeršič 555. Pri Rušah se je odlikoval Matic Kreuh, ki je podrl 618 kegljev. Prvenstvo se bo nadaljevalo 13. januarja, Radenska pa je na 6. mestu z 10. točkami.

Judo klub Ivo Reya je v Celju pripravil 43. mednarodni novoletni turnir v judu na katerem je sodelovalo 265 judoistov iz 41 klubov iz petih držav. Iz Judo kluba Murska Sobota je nastopil med mlajšimi kadeti do 81 kg Klemen Vinkovič, ki si je v polfinalu huje poškodoval desno ramo, a kljub poškodbi osvojil 5. mesto.

Na 11. odprtem prvenstvu Renč v skokih na veliki prožni ponjavi in za pokal Slovenije so se med 250 tekmovalci iz 10 društev odlično odrezali člani Društva za športno rekreacijo iz Murske Sobote. Najbolje so se odrezale moštveno mladinke v postavi: Maša Fartelj, Ema Horvat, Vika Magdič, Iva Šabjan in Lana Vukajč, ki so zasedle prvo mesto. V posamični konkurenci je zmagala Maša Fartelj, druga pa je bila Ema Horvat. Med članicami so bile Sobočanke ekipno druge v postavi: Luna in Lena Kočar ter Lara Erniša, posamično pa je bila tretja Luna Kočar.

Včeraj sta bila v naši pokrajini dva smučarska sejma. Smučarski sejem v Gornji Radgoni, ki je bil v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Gornja Radgona, je obiskalo okrog 300 obiskovalcev, ki so v eni uri pokupili vseh 85 prostih mest za smučarski tečaj na Kopah 25. februarja.

V Murski Soboti pa je sejem pripravil Smučarski klub Prekmurje in sicer v stari telovadnici Osnovne šole I Murska Sobota. Značilnost letošnjega sejma je, da ga je obiskalo kar blizu 400 obiskovalcev, kar je med drugim povezano tudi s snežno soboto.

Sejem v Murski Soboti

Športno društvo Sloparca Beltinci in Športna zveza Beltinci sta v soboto v snežnem metežu pripravila Adventni tek Občine Beltinci. Med člani je na 6,6 km dolgi progi zmagal Jan Kramer iz Črenšovec, drugi je bil Aljoša Cipot iz Brezovec in tretji Mitja Žitnik iz Ocean Orchidsa iz Dobrovnika. Med članicami na 4,4 km dolgi progi je zmagala Andreja Gorčan iz Dobrovnika, sicer članica Atletskega kluba Ormož, pred Chiaro Jošar in Ivano Ferenčak, obe iz Športnega društva Sloparca. V mlajših kategorijah so bili zmagovalci: Lea Kociper, Izak Vereš, Ajda Vereš in Enej Jerič, vsi iz Športnega društva Sloparca Beltinci. Skupno je teklo 45 tekačev in tekačic.

V prostorih Osnovne šole III je bilo območno posamično prvenstvo v šahu za mlade šahiste v treh starostnih kategorijah, na katerem je sodelovalo 96 šahistov iz obeh bregov reke Mure. Med dečki v kategoriji U – 9 je zmagal Noel Čontala iz Osnovne šole od Svetega Jurija na Goričkem, med 12 letniki je bil najboljši Matic Manič iz Gornje Radgone in med 15 letniki Samo Škof iz Osnovne šole I Murska Sobota. Med dekleti je v kategoriji U – 9 zmagala Lina Horvat iz Osnovne šole I Murska Sobota, med 12 letnicami je bila najboljša Taraja Celcar iz Gornje Radgone in med 15 letnicami Eva Žlebič iz Osnovne šole Bakovci.

V kategoriji U15 je slavila Eva Žlebič (v sredini) iz OŠ Bakovci.

 

 

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%