Šport

Nedeljske športne novice, 11.2.24

today11.02.2024

Ozadje
AD

V Murski Soboti se je včeraj s posamičnimi finali končalo enotedensko mednarodno odprto prvenstvo Murske Sobote v tenisu za mladince, na katerem je nastopilo 121 tekmovalcev iz 21-ih držav. Pri članih je v finalu dveh madžarskih rojakov zmagal David Bakony z 2:1, najboljši Slovenec Paolo Angeli iz Železničarskega kluba Maribor je izpadel v četrtfinalu. Pri dekletih je zmagala Nala Kovačič iz Železničarskega teniškega kluba Maribor, ki je bila v finalu boljša od nekdanje članice soboškega kluba, zdaj članice Teniškega kluba Radomlje, Ele Plošnik s 6:3 in 6:4.

Najboljši pri mladincih

Judo klub Lendava je včeraj prvi dan dvodnevnega mednarodnega turnirja v Lendavi za 48. pokal Lendave gostil 168 judoistov iz 8 držav. Med mladinci do 21 let starosti je zasedel 2. mesto v kategoriji nad 100 kg Vito Slavinec. Med mladinkami je zmagala v kategoriji do 57 kg Maša Slavinec, oba iz Judo kluba Križevci. V kategoriji do 52 kg je bila najboljša Urška Rižnar, v kategoriji do 48 kg je bila druga Anemarie Feuš, obe iz ljutomerskega Partizana, druga pa je bila v kategoriji nad 78 kg tudi Pia Svetec iz Prleške judo šole.

Med mlajšimi kadeti je v Lendavi v kategoriji do 60 kg zmagal Mai Žižek iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, tretji v tej kategoriji je bil Nik Pihler iz ljutomerskega Partizana. V kategoriji do 73 kg je zmagal Jaka Slavič iz Križevec, v kategoriji do 81 kg Naj Recek, tretji pa je bil v kategoriji do 50 kg Beno Blagovič, oba iz ljutomerskega Partizana. Med mlajšimi kadetinjami sta zasedli drugi mesti: Adela Mulahmetović iz Judo kluba Lendava in Pia Sovec iz Prleške judo šole. V nedeljo v Lendavi nastopajo judoisti še v dveh starostnih kategorijah.

Mai Žižek iz JK Beltinci je zasedel prvo mesto

V pripravljalni mednarodni nogometni tekmi je ženska nogometna ekipa Mure None v Murski Soboti premagala avstrijsko nižjeligaško ekipo Fürstenfeld z rezultatom 12:0, že ob polčasu je bil izid na tekmi 6:0 za igralke Mure None.

Nogometaši Nafte 1903 so v Zalaegerszegu igrali proti II. ekipi ZTE-ja 2:2. Za Nafto, ki je vodila z 1:0, sta dosegla zadetka: Žan Bečiri in Silvio Pigac.

Na delu so bili tudi člani Beltinec, ki so gostili hrvaško tretjeligaško ekipo Polet iz Martina na Muri. Gostje so zmagali s 4:3, čeprav so Beltinčani ob polčasu vodili z 2:1. Za Klimo Tratnjek Beltince so dosegli zadetke: Vito Štrakl, Gašper Černe in Robert Čakš.

Nogometni klub Turnišče je prvi dan turnirja v dvoranskem nogometu Mlade zvezde Turnišča pripravil tekmovanje v dveh starostnih kategorijah. Med 7 letniki je zmagala Planika iz Turnišča pred Bakovci, Veržejem in Odranci. V kategoriji U – 11 so zmagali Odranci pred Veržejem, Nogometno šolo Aluvar Beltinci in Planiko iz Turnišča.

Odranci zmagali pri U11

Na mednarodnem turnirju v okviru kadetske lige v rokoborbi v grško rimskem slogu je v Zagrebu v kategoriji do 71 kg zasedel prvo mesto Mitja Cener, član Rokoborskega kluba Murska Sobota. Mitja Cener je med 16 tekmovalci zmagal štiri borbe.

Mitja Cener, levo

V 6. kolu prve A državne Sport klub lige za člane je v modri skupini ACH Vollev v Ljubljani premagal Panvito Pomgrad iz Murske Sobote s 3:0. Za soboško ekipo so največ točk zadeli: Leonardo Dado 13, Nenad Šormaz 11 in Stefan Mirković 9. Pri zmagovalni ekipi ACH-aja je kapetan Nikola Gjorgiev k zmagi prispeval 18 točk.

V 17.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je Hoče pred domačimi gledalci premagalo Radence s 3:2.

Bogdan Marič, trener OK Radenci

V 5. kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za članice je v rdeči skupini Mozirje premagalo Ljutomer s 3:0. Za Ljutomerčanke so največ točk zadele: Alisa Oletič 12, Jerneja Pogorevc 5 in Lana Bukovec 4 točke. V drugi tekmi je Prevalje premagalo Murexin Kemo s 3:0. Za Pucončanke so največ točk zadele: Tinkara Kavnik 16, Tasia Šadl 9 in Brina Gőnter 3 točke.

V 13. kolu prve B slovenske kegljaške lige – zhod za člane je Radenska v Mariboru premagala II. ekipo Kontruktorja z rezultatom 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Gorazd Kranjc 551, Vinko Hleb 530 in Milan Kovačič 547 kegljev.

Na sporedu je bilo tudi redno kolo v 2. slovenski rokometni ligi. V 12. kolu je radgonski Arcont doma pričakal ptujsko Dravo in izgubil z 21:29. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Boštjan Šijanec 7 ter Adrian Plohl in Niko Nevio Perša 5.

V 3. kolu strelske lige z zračno puško za paraplegike je na Ptuju zmagala ekipa Prekmurja in Prlekije pred Ljubljano in Mariborom. Posamično je med paraplegiki zmagal Jožef Franc in med tetraplegiki Venčeslav Bezjak.

Na Ptuju je bilo 2. kolo državne vzhodne lige v govorečem pikadu za slepe in slabovidne. Med sedmimi ekipami je zmagal Ptuj, I. ekipa Murske Sobote v postavi: Drago Potočnik, Anton Topolnik in Dušan Cigüt je zasedla 2. mesto, II. ekipa Murske Sobote v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Danilo Kreslin pa je bila peta.

V Žirovnici je bilo območno tekmovanje »Sonček« v šahu, na katerem so nastopili med 17. šahisti tudi člani Pomurskega društva zveze za cerebralno paralizo Sonček. Zmagal je Tomislav Špilak iz soboškega društva, Bojan Poredoš je bil šesti in Janez Škalič osmi.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%