Šport

Nedeljske športne novice, 25.2.24

today25.02.2024

Ozadje
AD

V sobotnem programu na evropskem pokalu Challenge I v dvoranskem hokeju v Murski Soboti so igralke Moravskih Toplic igrale dve srečanji, a žal obe izgubile. V prvi sobotni temi je Lisbona iz Portugalske premagala Moravske Toplice s 6:1. Edini zadetek za Moravske Toplice je zadela Danaja Škrilec. V drugi sobotni tekmi je bila od Moravskih Toplic v razigravanju od 5. do 8 mesta z 2:1 boljša še madžarska ekipa Fosor. Zadetek je dosegla za Moravske Toplice Petra Dervarič. Danes bodo slovenske igralke igrale še s švedsko ekipo Partille za končno 7. mesto.

V 8. kolu prve slovenske odbojkarske Sport klub lige za člane je v modri skupini v Murski Soboti pred 100 gledalci Calcit Volley iz Kamnika premagal ekipo Panvite Pomgrada s 3:0. Za soboško ekipo so največ točk zadeli: Stefan Mirković 16, Nenad Šormaz 15 ter Leonardo Doda 6.  Za zmagovalno ekipo Calcita je dosegel največ točk Dimitar Dulchev 17. Uroš Pavlovič je dosegel 8, Dino Vinković, oba nekdanja igralca soboškega kluba, pa eno točko.

Na 31. mednarodnem tekmovanju v judu v Samoboru na Hrvaškem so med 528 judoisti iz 9 držav nastopili tudi pomurski judoisti. Za Judo klub Lendava je nastopila v kategoriji U – 14 Gaja Škraban in se v kategoriji nad 63 kg uvrstila na prvo mesto. Zmagovalka je postala v starostni skupini U – 10 tudi Živa Bačič v kategoriji do 40 kg, na tretje mesto pa se je uvrstila Viktoria Verbai, obe iz Judo kluba Moravske Toplice.

V mednarodni pripravljalni nogometni tekmi so igralke Ženskega nogometnega kluba Mura Nona gostovale pri Illeš Akademiji v Budimpešti in bile tam poražena z rezultatom 4:3.

V prvenstvi tekmi 16. kola v prvi slovenski nogometni ligi U – 15 sta se v Murski Soboti Mura in Maribor razšla brez zmagovalca ob izidu 2:2. Za Muro, ki je vodila z 1:0 in 2:1 je dosegel oba zadetka: Maj Balažic.

Nogometaši Nafte 1903 so v Lendavi v pripravljalni tekmi gostili hrvaško četrto ligaško ekipo Poleta iz Martina na Muri in proti njej igrali 0:0. Priložnosti za dosego zadetkov je bilo dovolj, a so bili strelci na tekmi nerazpoloženi.

Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci so v pripravljalni nogometni tekmi gostili ravenski Fužinar in ga premagali s 3:1. Zadetke za Beltinčane so dosegli: Jan Bruno Kralj, Henrik Nerguti in Nenad Ignjić. Prvenstvo v 2. slovenski nogometni ligi se bo s spomladanskim delom nadaljevalo prihodnji konec tedna.

Nogometaši Pohorja pa so v Rušah premagali tretjeligaško ekipo Avto Rajh Ljutomer z 2:1, edini zadetek za Ljutomerčane je dosegel Tilen Ketiš. Tekmovanje v 3. ligi se bo nadaljevalo 9. marca.

Pa še tekma iz lokalnega pomurskega nogometa. Hungarikum Olimpija iz Dolge vasi je v Puconcih v prijateljski tekmi premagala ekipo Keme s 4:2, gostje so že ob polčasu vodili z 2:0.

V športni dvorani Osnovne šole Črenšovci je kar 225 strelcev v dveh dneh sodelovalo na regijskem prvenstvu s serijsko in standardno zračno puško. Prvi dan tekmovanja je med članicami s standardno puško moštveno zmagalo Strelsko društvo Jezero Dobrovnik v postavi: Melani Kianec ter Lena in Lana Bakan Urisk, drugo je bilo Strelsko društvo Kolomana Flisarja s Tišine v postavi: Natalija Gjergjek, Betina Partl in Katja Cipot. Posamično je zmagala Urška Kuharič iz ormoškega Kovinarja. Med 15. letniki ekipno so zmagali Črenšovci. O strelskih rezultatih bomo več poročali jutri.

Strelke, ekipno

Na Ravnah na Koroškem je bilo 2. kolo slovenske lige za paraplegike v steznem kegljanju , kjer so tekmovali tudi člani Medobčinskega društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote. Moštveno so soboški tekmovalci zasedli 5. mesto, posamično pa je bil pri veteranih drugi Ludvik Škraban in med članicami Marta Janežič četrta.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%