Šport

Šport, 26.2.24

today26.02.2024

Ozadje
AD

V Murski Soboti je bilo končano tridnevno tekmovanje za evropski pokal Challenge I v dvoranskem hokeju za dekleta. V nedeljo, zadnji dan turnirja, so Moravske Toplice utrpele najvišji poraz, potem ko so v zadnji tekmi izgubile proti ekipi Partille iz Švedske z 9:0, ki je na koncu zasedla 5.mesto. Moravske Toplice so z dvema točkama zasedle 8. mesto. Prvo mesto je zasedla ekipa Lorenzini iz Italije, drugo pa Lisbona iz Portugalske, obe ekipi sta napredovali v višji kakovostni razred tekmovanja. Moravske Toplice so ostale brez zmage. Na poti do zaključne tekme proti Švedinjam so utrpele poraze še proti danskemu Copenhagnu s 5:1, proti Akademiku iz bolgarske Sofije s 4:2, proti Lisboni iz Portugalske s 6:1 in proti madžarskemu Fosorju z 2:1.

Moravske Toplice so ob koncu osvojile osmo mesto

V Murski Soboti sta se včeraj v 23. krogu 1. slovenske nogometne lige Telemach soboška Mura in Kalcer Radomlje razšla brez zadetkov 0:0. Ob vsej zdesetkani postavi Mure se je že v drugi minuti poškodoval Timotej Brkič, ki ga je zamenjal Aljaž Antolin, povsem ob koncu prvega polčasa pa je rdeči karton dobil še Žan Trontelj. Novi trener Tonči Žlogar je imel tako že na svojem debiju številne izzive, a je moštvo vendarle ob koncu pripeljal do točke. Murina igra je bila predvsem v prvem polčasu opazno spremenjena in boljša, v drugem pa je novi trener igro podredil rezultati in ob koncu ob svojem debiju prišel do prve točke.

V avstrijskem Weizu je bilo mednarodno tekmovanje v kickboxingu v disciplinah K – 1 in Kick – light, kjer so bili med 55 klubi iz 11 držav uspešni tudi člani Kickboxing kluba Murska Sobota. V Kick lightu je med mladinci v kategoriji do 65 kg zmagal Maksimiljan Žurman, druga med članicami pa je bila v kategoriji do 60 kg Manica Kučan. V kategoriji K – 1 so si tretja mesta priborili: Tia Berke med članicami do 55 kg, Luka Pap med člani do 60 kg, Renato Volkar med člani do 65 kg in Denis Červek med člani do 80 kg.

V Črenšovcih je bilo dvodnevno regijsko strelsko prvenstvo na katerem je sodelovalo 215 strelcev v različnih starostnih kategorijah. Najbolj zanimivo je bilo tekmovanje s standardno zračno puško, kjer je med člani zmagal Jure Sočič iz soboškega strelskega društva, drugi je bil Robi Markoja iz turniškega in tretji Žan Kelenc iz črenšovskega društva. Med mladinci je zmagal Patrik Farkaš in med mladinkami Tessaa Timar, oba iz soboškega strelskega društva. Med kadeti sta bila zmagovalca: Greta Galamboš iz petišovskega Coala in Patrik Cipot iz tišinskega Kolomana Flisarja. V ekipni konkurenci s standardno zračno puško je ekipno med članicami zmagalo Strelsko društvo Jezero Dobrovnik v postavi: Melani Kianec ter Lena in Lana Bakan Urisk, druge so bile strelke Kolomana Flisarja s Tišine. Pri članih so najbolj natančno merili Črenšovci v postavi Žan Kelenc, Jure Sodja in Domen Jarni, ki so za 0,5 kroga premagali Turnišče, za katerega so streljali Robert Markoja, Leon Režonja in Uroš Maučec.

Ženska članska nogometna reprezentanca sodeluje na prijateljskem turnirju v Španiji na pokalu Pinatara. V prvi tekmi je bila Slovenija poražena od Finske z 1:0, za Slovenijo pa sta tekmo začeli tudi Špela Kolbl, nogometašinja Mure None in Prekmurka Mateja Zver. V nadaljevanju je priložnost dobila tudi Ljutomerčanka Sara Makovec. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo jutri pomerile za končno 3. mesto s Filipini.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%