Šport

Nedeljske športne novice, 3.3.24

today03.03.2024

Ozadje
AD

V 14. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Kema Murexin v Puconcih premagala Mengeš s 4:2. Za puconsko zmagovalno ekipo sta po dvakrat zmagala: Tomaž Pelcar in Damjan Zelko. Že včeraj dopoldne je Mura Sobota zmagala s 4:1 proti Tempu iz Velenja.

V 9. kolu modre skupine 1/A Sport klub lige v odbojki za člane je v športni dvorani Planina pri Kranju ekipa Hiše na kolesih Triglava premagala Panvito Pomgrad s 3:1. Prekmurci so na Gorenjskem dobili le prvi niz s 25:23. Za Panvito Pomgrad so zadeli največ točk: Nenad Šormaz 15, Stefan Mirković 12 in Leonardo Doda 10 točk. Krog pred koncem rednega dela je že znano, da se bosta kranjska in soboška ekipa tudi letos med sabo pomerila v ¼ finalu državnega prvenstva za uvrstitev med najboljše štiri.

V 18. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je Radenska v domači športni dvorani premagala Korvolley Mislinjo s 3:1. Za Radensko so največ točk k zmagi prispevali: Marič 22, Puconja 20 in Založnik 12 točk.

Odbojkarice Lendave so v rednem 18. kolu 2. slovenske lige vzhod v Lendavi gostile II. ekipo Nove KBM Branik iz Maribora in bile poražene s 3:1. Odbojkarice Sobote bodo tekmo 18. kola proti Zrečam igrale šele v četrtek 7. marca ob 19. uri v Murski Soboti.

Prvi dan skupnega državnega prvenstva Hrvaške in Slovenije v atletiki za veterane je v Zagrebu sodelovalo 300 atletov. Kar tri prva mesta si je pritekel Zdravko Mauko, član Športnega društva Radenci, ki je v kategoriji M-65 zmagal v teku na 60 metrov, v teku na 60 metrov z ovirami ter v teku na 200 metrov.

V 15. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je Lokomotiva v Mariboru premagala Radensko s 5:3. Za ekipo Radenske so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 578, Milan Kovačič 563 in Gorazd Krajnc 535 kegljev.

V 15. kolu prve B slovenske kegljaške lige za članice je Radenska na domačem kegljišču v Radencih premagala Fužinar s 7:1. Za Radensko so največ kegljev k zmagi prispevale: Cvetka Štiberc 551, Nataša Muršič 541 in Jelka Orban 510 kegljev.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi so članice Mure None v Čakovcu premagale ekipi Medžimurja s 4:0. Za Muro Nono so dosegle zadetke: Yana Malakhova 2 ter po enega Noele Vilčnik in Lea Dolinar.

V Odrancih pa je tretjeligaška nogometna ekipa Avto Rajh Ljutomer premagala Odrance s 4:1. Za Ljutomerčane je dosegel dva zadetka Miholič po enega pa Skuhala in enega z avtogolom Graj. Za Odrance je dosegel edini zadetek Kokol.

Na državnem prvenstvu Zveze za šport invalidov v šahu je v Mariboru med 15. šahistkami osvojila naslov državne prvakinje Majda Kovač, na 7. mesto se je uvrstila Erika Car, osma je bila Marija Barber, vse iz Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota, na 9. mesto pa se je uvrstila Leonida Skuhala iz ljutomerskega društva.

Majda Kovač

V soboto je bilo v Ankaranu še državno prvenstvo mladih v pospešenem šahu. Znova se je v kategoriji U – 8 odlikoval Noel Čontala iz soboškega Pomgrada, ki je po petkovem državnem naslovu v standardnem šahu osvojil še drugo mesto v pospešenem šahu. Med dekleti je Ema Lukač, prav tako članica soboškega Pomgrada, v starostni kategoriji U – 18 zasedla v pospešenem šahu drugo mesto.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%