Šport

Šport, 27.3.24

today27.03.2024

Ozadje
AD

Organizatorji jubilejne 30. kolesarske dirke po Sloveniji so danes razkrili letošnjo traso, ki bo po nekaj letih znova potekala tudi po pomurski pokrajini. Začetek dirke bo v Murski Soboti, prva etapa od skupno petih pa bo potekala skozi Puconce in Cankovo, preko državne meje v Avstrijo in nato vrnitev v Slovenijo v Gornji Radgoni. Nadaljevala se bo skozi Radence, Križevce pri Ljutomeru, Veržej, Beltince, Gančane, Renkovce in Dobrovnik, v Genterovcih pa bo zavila še na Madžarsko. Obrat bo v Dolgi vasi in nato proti Lendavi, Črenšovcem, Srednji Bistrici in čez Muro v Razkrižje in Ljutomer, sledi še zavoj proti Ivanjkovcem, skozi Svetinje ter napad na vrh Jeruzalema. Po spustu proti Ormožu se trasa nadaljuje na Hrvaškem in nazaj do Zavrča, zaključi pa se v Ormožu. Prva etapa bo tako potekala kar skozi štiri države. Nastop na slovenskih cestah je potrdilo tudi šest ekip iz svetovne serije, meddrugim Bahrain Victorious Mateja Mohoriča, Bora Hansgrohe Primoža Rogliča, EasyPost Luke Mezgeca ter UAE Emirates Tadeja Pogačarja, a njihov nastop ni potrjen.

V Stožicah je sinoči slovenska članska reprezentanca v prijateljski nogometni tekmi pred več kot 16.000 gledalci proti pričakovanju premagala Portugalsko z 2:0. Zadetka za Slovenijo sta dosegla: Adam Gnezda Čerin v 72. in Timi Max Elšnik v 81. minuti srečanja. Največ zanimanja med gledalci je bilo za Cristiana Ronalda, ki je odigral celo tekmo a se ni vpisal med strelce. Vseh 90 minut je za slovensko reprezentanco igral tudi nekdanji igralec Mure Erik Janža iz Puževec, v kadru pa je bil tudi Tomi Horvat iz Turnišča, ki pa ni dobil priložnosti za igranje.

Erik Janža je igral proti slovitemu Ronaldu

V Lendavi je pred 250 gledalci slovenska nogometna reprezentanca U – 19 v tretji kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu pod taktirko selektorja Miša Brečka premagala Kosovo z 2:0. Zadetka sta dosegla Jaka Čuber Potočnik v 40. minuti in Florijan Jevšenak v 87. miniuti. V drugi tekmi je v Gornji Radgoni Španija premagala Avstrijo z 2:1. Prvo mesto v skupini je osvojila Španija s 7. točkami pred Slovenijo, ki je zbrala 4 točke. Na evropsko prvenstvo so se neposredno uvrstili Španci.

Na finalnem košarkarskem turnirju lige ABA za članice je v Podgorici ekipa Cinkarne Celje tretjič zapored osvojila naslov prvakinj. V polfinalu je premagala Orlove iz Banja Luke s 77:61, na tej tekmi je za Celjanke Blaža Čeh iz Rakičana dosegla 12 točk. V finalu je Cinkarna premagala še Budučnost iz Podgorice s 64:59, Blaža Čeh pa je na tekmi k zmagi prispevala 6 točk.

V Mirni na Dolenjskem je bilo državno prvenstvo v badmintonu za igralce starostne kategorije U – 19. Med dekleti posamično je bila druga Nika Bedič in tretja Tija Horvat, obe iz lendavske Mladosti, ki sta bili drugi tudi v dvojicah. V mešanih dvojicah je zmagala dvojica Nika Bedič iz lendavske Mladosti in Žiga Podgoršek iz Medvod, peta pa je bila dvojica Tija Horvat iz Mladosti in Nikita Pešehonov iz Medvod.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%