Šport

Nedeljske športne novice, 31.3.24

today31.03.2024

Ozadje
AD

V sobotnem večeru je 2.200 gledalcev v Lendavi spremljalo prekmurski drugoligaški nogometni derbi v 23. kolu 2. slovenske lige med Nafto 1903 in Klimo Tratnjek Beltinci. S tesno zmago 1:0 so bili za odtenek boljši nogometaši Nafte, ki so s pomočjo avtogola Marina Rantaše ob predložku Mihaela Rebernika v 78. minuti dosegli edini in zmagoviti zadetek na tekmi. Na lestvici še naprej vodi Nafta, ki ima zdaj 51 točk in sedem točk naskoka pred Gorico in Klimo Tratnjek Beltinci, ki sta zbrala po 44 točk.

Na teniških igriščih v Murski Soboti sta v soboto, predzadnji dan ženskega turnirja, v finalu dvojic Jorge iz Portugalske in Rogers iz Amerike premagali dvojico: Abduraimovo – Uzbekistan – Maleckova Češka s 6:4, 5:7 in 10:8. Zmagovalna dvojica je osvojila 50 točk na svetovni teniški lestvici WTA in 2.007 ameriških dolarjev denarne nagrade. V nedeljskem popoldnevu se bosta za prvo mesto v posamični konkurenci pomerili prva nosilka Savinykh iz Rusije in Hruncova iz Slovaške.

V 18. kolu prve slovenske nogometne lige Triglav zdravje za članice je Mura Nona v Bratoncih pred 100 gledalci premagala ptujsko Dravo kar z 10:0. Za ekipo Mure None so dosegle zadetke: Špela Kolbl in Lea Dolinar po 3, Nelli Hofman 2 ter po enega Noele Vilčnik in Aleksandra Djordjević. Na lestvici vodijo ekipa Mure None s 46. točkami, ptujska Drava pa jih ima na 7. mestu 10.

V 18. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je vodilna ptujska Drava v Ljutomeru pred 250 gledalci premagala Avto Rajh Ljutomer s 3:1. Za Ljutomerčane, ki so spomladi še brez osvojene točke, je dosegel zadetek Gašper Semenič, za Dravo pa so zadeli Niko Šalamun, Simon Rogina in Liam Doplihar.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole, pomurska liga: Veržej – Grad 2:1, Odranci – M-Trade Radgona 8:0, Turnišče – Čarda Martjanci 0:1 in Rakičan – Polana 1:1. Soboška medobčinska nogometna liga: Roma Vanča vas – Apače 2:6, Bakovci – Cankova 2:1 in Kema Puconci – Cven 2:2. Lendavska medobčinska liga, derbi kola: Hungarikum Olimpija Dolga vas – Kobilje 1:0 in Panonija Malibu – Graničar 1:1. Vse ostale tekme bodo na programu v ponedeljek prvega aprila.

V 17. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Mura Sobota v gosteh premagala Kajuh Slovan s 4:0. Za soboško ekipo so prispevali zmage: Bojan Ropoša in Mitja Horvat v dvojicah ter posamično: Gregor Zafoštnik, Janko Öri in Mitja Horvat.

Ekipa puconske Keme Murexina je v Lučah premagala Savinjo s 4:2. Za Pucončane sta po dve zmagi osvojila: Damjan Zelko in Tomaž Pelcar.

V 9. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je Kema Murexin v gosteh premagala Arrigone s 4:3. Za puconsko žensko ekipo sta zmagali v dvojicah: Ana Kovačec in Blažka Harkai ter posamično: Ana Kovačec dvakrat ter Ema Crnkovič enkrat.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%