Šport

Nedeljske športne novice, 7.4.24

today07.04.2024

Ozadje
AD

Atletski klub Pomurje iz Murske Sobote je okrog soboškega jezera pri Expanu pripravil ekipno državno prvenstvo v krosu, na katerem je teklo 224 udeležencev iz 17 atletskih klubov. V moški konkurenci je ekipno zmagal celjski Kladivar, Pomurje iz Murske Sobote je bilo tretje, tudi v ženski konkurenci je zmaga odšla v Kladivar, soboško Pomurje je bilo 11-to. Atleti Pomurja so bili med pionirji U – 12 ekipno drugi, Timon Kuhar pa peti, podobno je bilo tudi v kategoriji pionirjev U14. Ekipno je bil soboški klub drugi, Jurij Humbel pa peti. Med pionirji U – 16 je bilo Pomurje tretje, posamično med mlajšimi mladinkami pa je bila iz soboškega kluba kot najboljša peta Lara Horvat.

V Murski Soboti je 144 igralcev sodelovalo na državnem prvenstvu za rekreativce in veterane v namiznem tenisu, kjer so dosegli nekaj odličnih rezultatov tudi pomurski igralci. V moški konkurenci je v kategoriji do 50 let postal državni prvak Gregor Zafoštnik, tretji je bil v tej kategorij Gregor Kocuvan. V starostni kategoriji do 60 let je bil tretji soboški predsednik Janko Öri, do 65 let se je na drugo mesto uvrstil Vojko Gumilar, državni prvak pa je postal še v kategoriji do 75 let Jože Žekš, vsi iz Mure Sobote. Radgončan Ivan Ocepek je bil drugi v kategoriji igralcev do 75 let. V ženski konkurenci je bila v kategoriji do 50 let Martina Komovec, članica soboškega kluba, tretja. V dvojicah sta naslova državnega prvaka osvojila: do 65 let Igor Vinčec iz Sobote z Erihom Günterjem in do 50 let Gregor Zafoštnik in Janko Öri, oba člana Namiznoteniškega kluba Mura Sobota.

Najboljši v dvojicah

Občinska strelska zveza Murska Sobota je na 12. mestnem strelišču v Murski Soboti pripravila 9. memorial Jožeta Lebarja, v spomin na nekdanjega predsednika soboške strelske zveze. Na tekmi s serijsko zračno puško je med 54 strelci zmagal Goran Gyoha iz cankovskega Graničarja, drugi je bil Stiven Vočanec iz ormoškega Kovinarja, tretji pa Martin Marič iz Graničarja. Moštveno je med 10. ekipami zmagalo Strelsko društvo Graničar iz Cankove pred Športno strelskim društvom Murska Sobota in tretjim Kovinarjem iz Ormoža. Z zračno pištolo je zmagal Gregor Polanjko, drugi je bil Žan Tomažič, oba iz Kovinarja, tretji pa Darko Balažic iz Murske Sobote. Moštveno je zmagal Kovinar pred Juršinci in Mursko Soboto.

V Ljubljani je bilo državno strelsko prvenstvo za invalide, kjer je soboško društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije z zračno puško v postavi: Venčeslav Bezjak, Leon Jurkovič in Beno Krč zasedlo drugo mesto. Posamično je s standardno in serijsko zračno puško zmagal Jožef Franc, med tetraplegiki pa je bil najboljši Venčeslav Bezjak.

V Sarajevu je bilo 17. mednarodno rokoborsko tekmovanje v grško rimskem slogu na katerem so bili med 95 rokoborci iz 6 držav uspešni tudi tekmovalci Rokoborskega društva Murska Sobota. Mitja Cener je med kadeti v kategoriji do 80 kg zasedel tretje mesto, med mlajšimi dečki pa je bil v kategoriji do 45 kg tretji tudi Maj Žigo.

V drugi polfinalni odbojkarski tekmi za naslov državnega prvaka je Calcit iz Kamnika v Mariboru premagal Mariborčane s 3:2. Na tekmi sta za Calcit igrala dva pomurska igralca: Dino Vinkovič in Uroš Pavlovič, slednji je k zmagi Calcita prispeval 7 točk. Calcit se je uvrstil v finale, Maribor pa bo igral tekmo za tretje mesto proti soboški ekipi Panvite Pomgrada.

V drugi kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu je bila ženska reprezentanca Slovenije U–19 v Radencih poražena proti Danski z 1:0. Za izbranke selektorke Tine Kelenberger je igralo tudi pet igralk Mure None: Hrga, Rakovec, Šoštarič Karič, Dolinar in Vilčnik. V Bakovcih je Španija premagala Grčijo s 7:0. Tretje kolo kvalifikacij bo v torek 9. aprila ob 12.uri, ko bo Slovenija v Radencih igrala proti Grčiji in v Bakovcih Slovaška proti Danski.

V 29. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je v Murski Soboti pred 2300 gledalci vodilna ekipa Celja premagala Muro s 3:1, čeprav je ta povedla z 1:0. Za Muro je dosegel zadetek Robert Čakš v 7. minuti, za Celjane pa Žan Karničnik v 22. minuti, Damjan Vuklišević v 42. in Aljoša Matko v 49. minuti. Gostje so tekmo končali z 10 igralci, saj je v 94. minuti dobil rdeči karton Luka Menalo. Na lestvici imajo Celjani 66 točk, Mura pa jih ima na šestem mestu 34.

V 24. kolu 2. slovenske nogometne lige je Tolmin pred 500 gledalci presenetljivo premagal Nafto 1903 z 2:1. Za Tolmin sta dosegla zadetka: Rene Prodanovič v 23. minuti iz 11 metrovke in Vinko Skrbin v 74. minuti; za Nafto je dosegel edini zadetek Stjepan Oštrek v 28. minuti.

V 19. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod so Podvinci pred 120 gledalci premagali Avto Rajh Ljutomer z 2:1, ki tako spomladi ostaja še brez zmage. Za Podvince je dosegel oba zadetka Jernej Orović, v 30. in 62.minuti, za Ljutomerčane pa je edini zadel Tilen Semenič v 51. minuti, za vmesno izenačenje na 1:1.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: M- Trade Radgona – Radenska Slatina 1:0, Črenšovci – Odranci 1:1, Serdica/Goričanka – Veržej 1:0, Kema Puconci – Aqua Ižakovci 2:2, Cven – Hodoš 2:0, Cankova- Roma Vanča vas 12:0 in Apače – Lipa 6:0.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%