Šport

Nedeljske športne novice, 14.4.24

today14.04.2024

Ozadje
AD

V 18. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Murski Soboti v derbiju kola ekipa Mure Sobote premagala Športno društvo SU Novo mesto s 4:0. Za soboško ekipo je zmagala dvojica: Mitja Horvat – Bojan Ropoša po eno zmago pa so k uspehu soboške ekipe dodali še: Mitja Horvat, Bojan Ropoša in Gregor Zafoštnik.

V Puconcih je Kema Murexin premagala novomeško Krko s 4:3. Za puconsko ekipo je zmagala enkrat dvojica Damjan Zelko – Tomaž Pelcar, h končni zmagi pa je Damjan Zelko dodal še dve posamični zmagi in eno Tomaž Pelcar. V končnico državnega prvenstva se je uvrstila Sobota, ki je redno del končala na prvem mestu. Pucončani po osvojenem petem mestu končujejo letošnje prvenstvo.

V 10. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice je Inter Diskont z Raven na Koroškem premagal ekipo Keme Murexina s 4:2. Za puconsko ekipo sta zmagali: Ema Crnkovič in Ana Kovačec.

V 10. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je II. ekipa Keme Murexina v Puconcih premagala Rakek s 6:1. Za puconsko ekipo je zmagala dvojica: Jure Smodiš – Jan Lipič ter dvakrat posamično Jure Smodiš in Jan Lipič in enkrat Jaka Zelko. V drugem drugoligaškem dvoboju so igralci Arrigonov iz Izole premagali II. puconsko ekipo s 6:1; za Pucončane je eno zmago osvojil Jure Smodiš.

NTK Kema Murexin II

V 10. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane je Vrtojba v Šempetru premagala II. ekipo Mure Sobote s 6:2. Za soboško ekipo je zmagala dvojica: Luka Šantavec – Nejc Titan, eno posamično zmago pa je prispeval Luka Šantavec. V drugem dvoboju 3. slovenske lige je Gorica premagala II .ekipo Mure Sobote s 6:1, edino zmago za soboško ekipo je osvojil Luka Šantavec. V 2. ženski ligi je Sobota izgubila s Cirkovcami s 6:0.

Na olimpijskem strelišču s puško šibrenico na strelišču v Rakičanu je bilo prvo kolo vzhodne slovenske lige v trapu, na katerem je sodelovalo 7 ekip. Zmagala je ekipa Strelskega društva Trap Štefan Kovač iz Murske Sobote v postavi Boštjan, Jasmina in Rene Maček s 196. zadetki, drugi je bil Rudar Globoko s 189. timi, tretji Trap Ormož s 186. zadetki, četrta je bila Radgona v postavi: Tadej Kostanjevec, Milan Pelcl in Stanislav Rojko s 173. zadetki. Posamično je med strelci prve lige zmagal Matjaž Lepen iz Ormoža, drugi je bil Boštjan Maček in tretji Denis Pojbič, oba iz soboškega društva. V drugi ligi je zmagala Jasmina Maček, Evgen Pap, oba iz domačega društva je bil tretji. Med mladinci je zmagal Lan Gomboc, drugi je bil Lan Maček, oba iz Štefana Kovača.

Lan Maček

V Mariboru je bilo tekmovanje v judu za 63. Baumgartnov pas, na katerem je sodelovalo 240 judoistov iz Hrvaške, Avstrije, Srbije, Madžarske in Slovenije. Dve medalji so osvojili tudi tekmovalci Judo kluba Murska Sobota. Med kadeti je v kategoriji do 90 kg zmagal Matic Klemenčič, v isti kategoriji pa je bil po poškodbi drugi Klemen Vinkovič.

V 20. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Avto Rajh Ljutomer pred domačimi gledalci in pod vodstvom novega trenerja Boštjana Zemljiča premagal Zavrč s 6:2. Za Ljutomerčane so dosegli zadetke: Žiga Ozbetič in Tilen Nemec po 2 ter po enega Sentino Nikolič in Anej Rudolf.

V 25. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige sta obe pomurski ekipi v gosteh zmagali. Mura je v Kidričevem premagala Aluminij s 4:2, vse štiri zadetke za Muro je dosegel Niko Kasalo. Lep uspeh so dosegli tudi mladinci Nafte 1903, ki so v gosteh premagali Koper z 1:0, zmagoviti zadetek za Nafto 1903 je dosegel Niko Zamuda.

V pomurskih nogometnih ligah sta bili odigrani le dve tekmi v soboški medočbinski nogometni ligi, dosežena pa sta bila naslednja rezultata: Roma Vanča vas – Dokležovje 0:10 in Bakovci – Cven 1:1.

V Tunjicah pri Kamniku je bila prva letošnja kolesarska dirka za pokal Slovenije. Mlajši mladinci so morali opraviti s traso dolgo 38 km z 900 metri višinske razlike. Dirka je bila zelo selektivna, saj je med 88 kolesarji dirko končalo le 33 kolesarjev. Na 9. mesto se je uvrstil Alen Žitnik, član Kolesarskega kluba Tropovci.

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%