Šport

Šport, 15.4.24

today15.04.2024

Ozadje
AD

V soboški Fazaneriji je v 31. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach soboška Mura pred  1600 gledalci gostila nogometaše Kopra, tekma pa se je končala z izidom 1:1. Za Muro je z glavo zadel Amadej Maroša v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, Koprčani pa so izenačili v 50. minuti, ko je Matic Maruško z domnevnim  prekrškom nad Luko Vešnerjem Tičićem zakrivil 11-metrovko, z bele točke pa je bil natančen Francoz Timothe Nkada. Obe ekipi sta na tekmi zadeli še vsaka po eno vratnico, Muraši v prvem, Koprčani pa v drugem polčasu. Pri Muri je tekmo predčasno končal kapetan Žiga Kous, v 84. minuti je dobil rdeči karton zaradi igranja s komolcem po posredovanju VAR sodnika, izključen pa je bil zaradi dveh rumenih kartonov tudi trener vratarjev Aleš Luk. Mura z izjemo zmage za zeleno mizo proti Mariboru ostaja še brez spomladanske zmage na Fazaneriji.

V 19. kolu prve slovenske ženske nogometne lige Triglav zdravje je Mura Nona v Beltincih premagala Radomlje Medex s 3:0. Za soboško ekipo Mure None so dosegle zadetke: Noele Vilčnik v 3., Yana Malakhova v 61. in Evelina Kos v 73. minuti srečanja.

V 25. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Slovenskih Konjicah pred 450 gledalci Klima Tratnjek Beltinci premagala Dravinjo z 2:0. Junak tekme je bil z dvema zadetkoma Vito Štrakl. V Lendavi na tekmi Nafte 1903 je 400 gledalcev videlo 7 zadetkov, tri rdeče kartone in poraz Nafte proti Brinju s 4:3. Za Nafto so dosegli zadetke Josip Vuica, Stjepan Igrec in Stjepan Oštrek. Gledalci so videli kar tri rdeče kartone, prejeli so jih pri Nafti Lorant Sebestyen; pri Brinju pa Tibor Gorenc in Nejc Pušnik.

Nafta se tokrat ni veselila

V Mirni na Dolenjskem je bil polfinalni prvoligaški turnir v badmintonu, na katerem so bili uspešni tudi člani Badminton kluba Mladost iz Lendave. Lendavčani, kot novinci v prvi ligi so premagali Medvode s 3:2 in bili poraženi proti Olimpiji s 4:1. Proti Medvodam je zmagala posamično Nika Bedič ter v ženskih dvojicah še z Niko Fujs. V igri moških dvojic sta osvojila zmago še Nejc Šendlinger in Luka Petrič. Proti Olimpiji je eno zmago osvojila dvojica Nika Bedič – Nika Fujs. Lendavska Mladost se je uvrstila kot druga v skupini v polfinale prve slovenske lige.

V prvem kolu slovenske lige v hokeju na travi na prostem za članice so Lipovci v Predanovcih premagali Triglav s 4:3. Za Triglav je dosegla dva zadetka: Sandra Pavalec Gumilar in enega Sanja Zelko; za Lipovce pa je dosegla dva zadetka: Špela Berden ter po enega Ana Vegič in Živa Štiblar.

V Motelu Čarda v Nemčavcih je bil 2. letošnji konectedenski šahovski turnir na katerem je med 27. šahisti zmagal Ljutomerčan Jernej Skuhala, član mariborskega Poligrama z 8,5 točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Tomislav Gruškovnjak z 8. točkami, tretji pa je bil Boris Kovač, oba iz soboškega Pomgrada s 7,5.točkami.

Jernej Skuhala

 

 

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%