Šport

Nedeljske športne novice, 21.4.24

today20.04.2024

Ozadje
AD

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v soboto zvečer pred okrog 350 gledalci v Murski Soboti dobili drugo tekmo v prekmursko štajerskem derbiju za končno tretje mesto v državi proti ekipi i Vent Mariboru s 3:1 in tako izid izenačili na 1:1. Pri Panviti Pomgrad so največ točk prispevali k zmagi Stefan Mirković 26, Nenad Šormaz 24 ter Leonardo Doda in Vid Suhadolnik po 13 točk; pri Mariborčanih se je posebej izkazal nekdanji igralec soboške Panvite Pomgrada Connor McConnell s 23.točkami. Tekma je bila zelo dramatična od vsega začetka,  saj so prvi niz dobili Sobočani s 26:24 in drugega z 29:27 kar priča o zelo napetem dvoboju. Tretja odločilna tekma za 3. mesto v državi med odbojkarji Panvita Pomgrada in Maribora bo v sredo 24. aprila v Mariboru.

V Lendavi 105 igralcev in igralk sodeluje na 19. mednarodnem turnirju v badmintonu Srebrna žogica Lendave 2024. Prvi dan tekmovanja je bilo končano tekmovanje med 11 letniki. Jaka Horvat iz lendavske Mladosti je zasedel drugo mesto, zmagal je tudi v dvojicah z Anžetom Žnidaričem iz Bita – Ljubljana. Med dekleti sta v dvojicah Zara Varga in Melani Szőke zasedli tretje mesto. V nedeljo bodo na programu polfinalna srečanja kjer bodo nastopili tudi Lendavčani: Samo Zupanič, Sven Pahor in Kaja Utroša. Med dekleti U – 15 se je v polfinale uvrstila Naja Horvat iz Mladosti.

Na Ptuju je bilo 21. državno prvenstvo v elektronskem pikadu. Najbolje med prekmurski pikadisti se je odrezal Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija v postavi: Rok Durič, Tomaž Grah, Andrej Bagari in Damir Hajdinjak, ki je odločilnem dvoboju premagal Slavček iz Gornjih Slaveč, za katerega so tekmovali: Robert Štertak, Tomaž Ülen, Davor Horvat, Drago Horvat in Slavko Krpič.

V 32. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je v Domžalah soboška Mura premagala Kalcer Radomlje z 2:1. Pred 300 gledalci sta dosegla zadetka za Muro Amadej Maroša v 7. in Robert Čakš v 73. minuti; za Radomlje je bil strelec Uroš Korun v 37. minuti. Na lestvici je Mura na 6. mestu z 38. točkami, Radomlje pa jih ima na 10. mestu 27, podobno kot Aluminij na devetem mestu. Ta je včeraj izgubil proti Olimpiji s 5:0.

V 26. kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v gosteh premagala Vitanest Bilje z 2:0. Za Nafto sta dosegla zadetka Tin Polič v 71. in Stjepan Oštrek v 83. minuti srečanja. Nafta vodi na lestvici s 54. točkami pred Gorico, ki jih ima 51 in Beltinčani, ki so na tretjem mestu s 50.timi točkami.

V 21.kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Premium iz Dobrovcev premagal Avto Rajh Ljutomer s 3:1. Za Dobrovce je dosegel vse tri zadetke Rok Ferčič; za Ljutomerčane pa je zadel Anej Rudolf. Na lestvici so Ljutomerčani na 10. mestu s 27. točkami, Dobrovce na 13. mestu imajo 22 točk.

V 26. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige sta v Veliki Polani Nafta 1903 in Tabor Sežana igrala 1:1. Za Nafto je dosegel izenačujoči zadetek Jan Rajh v 81. minuti srečanja. Nafta je na 14. mestu z 22. točkami; Mura bo tekmo proti Olimpiji igrala v ponedeljek v Murski Soboti.

V pomurskih nogometnih ligah so igrali takole: Turnišče – Črenšovci 1:1, M-Trade Radgona – Tromejnik Kuzma 5:2, Kema Puconci – Bakovci 1:2, Cven – Roma Vanča vas 12:1 in Apače – Bogojina 1:3.

Na Ptuju je bilo atletsko državno prvenstvo za veterane v dolgih metih. Nastopilo je 60 atletov, Zdravko Mauko – Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci, pa je postal državni prvak v metu kopja in bil tretji v metu diska. Štefan Potočnik iz Športnega društva Bodonci je bil tretji v metu diska in četrti v metih kladiva in gire.

Štefan Potočnik in Dani Mauko

Na 20. atletskem mitingu v Šentjurju so bili uspešni mladi člani Pomurskega atletskega kluba Goričko. Med pionirji U – 16 na 60 metrov je zmagal Aljaž Vebarič v času 7,69, med pionirkami je bila Veronika Erjavec tretja, tretja je bila tudi Ajda Vereš med 14-letniki.

Aljaž Vebarič zmagal v Šentjurju

V kraju Sveti Trije kralji na Pohorju je bilo lokostrelsko tekmovanje 3 D, kjer so člani Lokostrelskega kluba Lendava osvojili tri odličja. Dominik Husar je bil zmagovalec s tradicionalnim lokom med člani, Kristijan Horvat je bil drugi med člani s tradicionalnim lokom, podobno kot Herman Klement z lovskim lokom med veterani starejšimi nad 50 let.

Na 24. evropskem prvenstvu v šahu, ki poteka na Rodosu, je Ljutomerčanka Barbara Skuhala v drugem kolu remizirala proti Izraelki Fedenski Adi. Na prvenstvu sodeluje 183 šahistk, konec prvenstva pa bo 29. aprila.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%