Novice

Nedeljska športne novice, 19.5.24

today19.05.2024

Ozadje

Na evropskem strelskem prvenstvu v trapu v italijanskem Lonatu je odličen rezultat dosegel Boštjan Maček iz Bodonec, član Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote. Maček je v kvalifikacijah s 122 zadetki zasedel drugo mesto, v finalnem nastopu pa se je s 34 zadetki uvrstil na tretje mesto. Med 107. strelci je zmagal Španec Alberto Fernandi, ki je zadel v kvalifikacijah 123 tarč. Na olimpijske igre se je uvrstil evropski prvak, saj je bila na voljo le ena vstopnica.

Na evropskem pokalu v hokeju na travi v turški Konyi je slovenski prvak, predanovski Triglav, v sobotni prvi tekmi igrali proti Concordii iz Hrvaške in dvoboj izgubil s 6:2. Za Triglav sta dosegla zadetka: Domen Godina in Davorin Škrilec. V predtekmovanju bo Triglav igral še proti Swansei iz Walesa.

S 36. kolom prve slovenske nogometne lige Telemach se je za soboško Muro končala letošnja nogometna sezona. V soboški Fazaneriji je finalistka slovenskega pokala Rogaška pred 1200 gledalci presenetljivo premagala črno bele z 2:1. Za Rogaško sta dosegla zadetka: Patrik Mijić v 5. minuti in Alan Korošec v 44. minuti, za Muro je dosegel častni zadetek Amadej Maroša v 55. minuti srečanja. Soboška Mura je prvenstvo končala na 7. mestu s 43. točkami, Rogaška pa jih ima na 8. mestu 36. Iz lige je izpadel Aluminij, Radomlje pa se bodo podale v dodatne kvalifikacije za obstanek.

V 30. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Beltincih pred 400 gledalci Klima Tratnjek Beltinci premagala ravenski Fužinar s 6:2. Za Beltinčane je dosegel tri zadetke Jakov Katuša in to v 6., 43. in 55. minuti, Tian Kosi v 26.minuti, Gašper Černe v 56. in Luka Sočič v 78. minuti; za Fužinar sta zadela: Kan Kovač iz 11 metrovke v 40. in Petar Čulić v 73. minuti srečanja. Beltinčani so končali prvenstvo na 3. mestu s 56. točkami, Fužinar pa se s 16. mestom in 24. točkami poslavlja iz druge nogometne lige.

V 25. kolu 3. slovenske nogometne lige vzhod je Avto Rajh Ljutomer na Prevaljah igral proti Korotanu 1:1. Za Korotan je pred 200 gledalci zadel že v 4. minuti Matic Pipuš, za Ljutomerčane pa je izid izenačil Karel Šalamon v 24. minuti srečanja. Na lestvici je Korotan na drugem mestu s 45. točkami, Ljutomerčani pa so zbrali na 11. mestu 32 točk.

Preglejmo še sobotne rezultate v pomurskih nogometnih ligah, doseženi so bili naslednji izidi: Odranci – Črenšovci 1:0, M-Trade Radgona – Veržej 1:1, Bakovci – Lipa 4:0, Kema Puconci – Bogojina 1:3 in Cankova – Apače 1:2.

Na Palijevem memorialu v judu je v Ljubljani sodelovalo 174 judoistov iz 28 klubov. V starostni kategoriji U – 14 je Taša Čizmazija v kategoriji do 48 kg zasedla prvo mesto, zmagovalka v svoji kategoriji nad 63 kg je bila tudi Gaja Škraban. Na tretje mesto v kategoriji do 66 kg se je uvrstil Tim Dominič v kategoriji do 66 kg, vsi so člani Judo kluba Lendava.

V drugi tekmi polfinala končnice v prvi slovenski košarkarski tekmi je v Domžalah Krka iz Novega mesta premagala Kansai Helios Domžale z rezultatom 75:73, tako da je zdaj izid izenačen na 1:1. Za Domžale je Jan Copot iz Rakičana igral 23 minut in zadel 5 točk, pri Krki tokrat ni igral Niko Bačvič iz Rakičana, ki je postal očka in je dobil od kluba prost dan.

Jan Copot

V Mariboru je bil sklepni 8. turnir Štajerske šahovske kadetske lige. Med 9 letniki je igral tudi Noel Čontal iz Osnovne šole Sveti Jurij in po porazu v zadnjem 7. kolu zasedel 4. mesto s petimi točkami.

V Biotermah Mali Nedelji poteka tekmovanje v prvi državni šahovski ligi za članice, kjer sodeluje 20 ekip. Po šestih kolih vodi Šahovski klub Ig z 11. točkami, Gornja Radgona je s 4. točkami na 18. mestu, Rokada iz Lendave je na 19. mestu zbrala 3 točke. Danes bodo šahistke odigrale še zadnje kolo.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%