Šport

Nedeljske športne novice, 9.6.24

today09.06.2024

Ozadje

V ljubljanskih Stožicah je slovenska članska nogometna reprezentanca v generalki pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo delno zadovoljila 11.000 gledalcev, saj je igrala le 1:1 proti Bolgariji. Za Bolgarijo je že v 4. minuti zadel iz 11 metrovke Kiril Despodov, izid pa je izenačil Andraž Šporar v 14. minuti, kar je bil tudi izid polčasa. Za izbrance selektorja Matjaža Keka sta v prvi postavi igrala tudi dva Prekmurca: Tomi Horvat, ki je igral v prvem polčasu ter Erik Janža, ki je bil v igri do 71. minute.

Nogomet, Prijateljska tekma (Slovenija – Bolgarija), sobota, 8. junij, 2024, (Foto: Martin Metelko)

V Murski Soboti je bil v soboto drugi dan mednarodnega košarkarskega turnirja za dečke U – 14, kjer nastopata dve pomurski ekipi. V pomurskem derbiju je Lotmerk premagal Mursko Soboto s 53:45. Ljutomerčani so v drugem sobotnem srečanju izgubili proti Slovenski Bistrici s 54:32, soboški košarkarji pa so tesno izgubili proti Gradcu iz Avstrije z rezultatom 52:49.

V Ormožu je bilo 4. kolo slovenske strelske lige – vzhod v trapu, kjer je sodelovalo sedem ekip. Moštveno je zmagala ekipa Strelskega društva Štefan Kovač iz Murske Sobote v postavi: Marko Miljevič ter Rene in Boštjan Maček z 201. zadetkom, drugi je bil Ormož s 200. zadetki in tretja Petovia s 199. zadetki. Ekipa Gornje Radgone v postavi: Stanislav Rojko, Milan Svetec in Milan Pelcl je bila s 190. zadetki četrta. Posamično je v prvi ligi zmagal Matjaž Lepen iz Ormoža, drugi je bil Denis Pojbič in tretji Boštjan Maček, oba iz soboškega društva. V 2. ligi je zmagal Evgen Pap iz soboškega društva, četrti pa je bil Radgončan Stanislav Rojko.

Denis Pojbič

Mladi tekmovalci Društva za športno rekreacijo Murska Sobota so sodelovali v Bežigradu na državnem prvenstvu v skokih na veliki prožni ponjavi, kjer je nastopilo 220 tekmovalcev iz 11 društev. Zlato medaljo je osvojila med cicibankami Živa Sukič. Med člani je bila druga posamično Lara Erniša, moštveno pa je Murska Sobota v postavi: Lara Erniša, Luna Kočar in Vika Magdič zasedla drugo mesto.

Živa Sukič osvojila prvo mesto

Med mladinkami posamično je na državnem prvenstvu v skokih na veliki prožni ponjavi bila druga Maša Fartelj, moštveno je bila Murska Sobota v postavi: Maša Fartelj, Ema Horvat, Iva Šabjan, Iza Habjanič in Alina Bohnec prav tako druga. Med starejšimi deklicami je bila posamično tretja Mija Škraban, moštveno pa je bila Murska Sobota druga. Zanjo so nastopali: Mija Škraban, Eva Horvat, Hana Ismajlovič in Zala Vogrinčič. Med mlajšimi dečki je bil Domen Habulin posamično tretji. Vsi tekmovalci na nastopili pod taktirko trenerja Danijela Štrausa.

V Domžalah je bilo državno atletsko prvenstvo v metalskem peteroboju za veterane. Štefan Potočnik, član Športnega društva Beltinci, je v starostni kategoriji atletov od 70 do 74 let zasedel tretje mesto.

Štefan Potočnik

Na ribniku v Podgradu je Ribiška družina Gornja Radgona pripravila 4. Ivanov memorial v spomin na preminulega predsednika Ivana Bolčino. Med 14. ribiči je zmagal Drago Perkič s Tišine s 17,5 kg ulovljenih rib, drugi je bil Ivan Kolmančič s 15,1 kg, tretji Blaž Kocbek, oba iz Gornje Radgone, s 14,5 kg, četrti Vlado Rozman iz Ljutomera in peti Nikolaj Peterka iz Gornje Radgone.

Na Ptuju je bilo moštveno državno prvenstvo za mlade šahiste. V starostni kategoriji U – 12 je med 19. ekipami zmagal Tajfun iz Ljubljane, drugi je bil mariborski Poligram in tretji Ptuj. Edina pomurska ekipa iz Gornje Radgone v postavi: David Štuhec, Miha Rantaša in Taraja Celcar se je uvrstila na 11. mesto.

Taraja Celcar

 

 

 

 

 

 

 

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%