Šport

Nedeljske športne novice, 7.7.24

today07.07.2024

Ozadje

Na 21. Balkanskem prvenstvu v atletiki za mlade stare do 18 let je v Mariboru za slovensko reprezentanco nastopila tudi Klara Janža iz Bratonec, članica Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Prekmurska atletinja je nastopila v štafeti 4 x 100 metrov, kjer je Slovenija v času 47,78 zasedla peto mesto. V teku na 200 metrov je bila Klara Janža v času 25,65 četrta, v teku na 100 metrov pa se je uvrstila na 13. mesto v času 12,43. Moštveno je Slovenija zasedla prvo mesto na prvenstvu.

Klara Janža

V Varaždinu je bilo odprto prvenstvo Hrvaške v atletiki za veterane na katerem je nastopilo 152 atletov iz Srbije, Avstrije, Madžarske in Slovenije. Štefan Potočnik, član Športne zveze Beltinci, je zasedel tretje mesto v metu diska, 2 krat pa je bil četrti – v suvanju krogle in v metu kladiva.

Na kolesarskem vzponu na Areh za pokal Slovenije se je na 17.2 km dolgi progi med pomurskimi kolesarji najbolje uvrstila med ženskami v skupini A Adriana Zrim, ki je bila sedma, med amaterji je bil Timotej Gabrijel Horvat 11-ti, med masterji pa je v A skupini Primož Zrim, vsi iz Kolesarskega kluba Tropovci, zasedel 13. mesto.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi na igrišču Športne akademije v Lendavi je ZTE iz Zalegerszega gostil hrvaškega prvoligaša Varaždin, slednji je bil boljši in je zmagal z 2:0. Za Varaždin sta dosegla zadetka Nikola Mamič v prvem in Vito Sekulić v drugem polčasu.

Članska ekipa soboške Mure je po vrnitvi iz Združenih držav Amerike pridobila dva nova igralca. 23 letni Gal Kurež je nazadnje igral za Rogaško, ki je osvojila tudi naslov pokalnega prvaka Slovenije, odigral pa je 20 tekem za Rogaško. Novi član Mure je postal tudi 24 letni grški branilec Vasileios, ki je nazadnje igral za ameriško ekipo Michigana Stars, pred tem pa tudi v Italiji pri ekipi Alessandrije.

Mladi nogometaši Nafte 1903 so v prvi pripravljalni nogometni tekmi za tekmovanje v 2. slovenski mladinski ligi gostovali v Velenju pri Rudarju in doživeli poraz s 5:0, prvi polčasu so dobili nogometaši Rudarja z 2:0. Naslednjo tekmo bo Nafta igrala proti ekipi Fužinarja, novemu članu prve slovenske mladinske nogometne lige.

Na Brdu pri Kranju je bil opravljen žreb parov za novo sezono v prvi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi. V prvi slovenski mladinski ligi, ki se bo začela 10. avgusta, bo soboška Mura gostila Bravoa. V prvi slovenski kadetski nogometni ligi ki se bo začela 21.avgusta, bo Mura gostovala pri ekipi Krke v Novem mestu, Nafta pa bo gostovala pri ekipi Radomelj.

Nogometna šola Aluvar Beltinci, ki jo vodi Alojz Zadravec, bo v ponedeljek začela v Športno rekreacijskem centru Gančani z nogometnim kampom, za katerega je prijavljenih 100 otrok starih od 5. do 12. leta.Za mlade obiskovalce so zraven nogometa pripravili tudi druge zanimive aktivnosti, kamp pa bo trajal dnevno od 6.30 do 15.30.

V nadaljevanju nedeljskega športnega popoldneva boste na Murskem valu lahko spremljali še zanimive tonske prispevke. Erik Janža, član slovenske nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu in njegov oče Jože, boste govorila o sprejemu v Športnem društvu Puževci. Direktor Nogometnega kluba Nafta 1903 Franc Požgai bo razkril podrobnosti o nogometaših Nafte na začetku nove sezone v prvi slovenski nogometni ligi, ribič Tadej Panker pa bo komentiral nastop slovenske reprezentance v športnem ribolovu na evropskem prvenstvu na Nizozemskem, kjer je v posamični kategoriji osvojil četrto mesto.

Erik Janža
Jože Janža
Franc Požgai
Tadej Panker

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%