Domov

Šport in šah

13 maja 2020 Šport


Organizacijski odbor Maratona treh src v Radencih , ki bi moral biti to  soboto 16. maja, je bil prestavljen v naslednje leto na soboto 15. maja 2021. Ker bi bil v Radencih letos jubilejni, 40 maraton, pa v Radencih kljub temu niso držali križem rok. V soboto 16. maja točno ob 9.uri  vabijo k sodelovanju tekače k teku v virtualni obliki zaradi letošnjih zdravstvenih razmer. Letos bo tek pripravljen na inovativni način. Tekače iz vseh koncev organizatorji vabijo, da odtečejo  razdalje na 5, 10.,21 ali 42 km doma v svoji okolici. Start radenskega teka bo preko družbenih omrežij naznanila  startna pištola v Radencih v soboto 16. maja ob 9.uri. Aktualne informacije o Maratonu treh src so dostopne tudi n a spletni strani radenskega maratona.  Geslo letošnjega virtualnega teka je »Tečemo skupaj, a narazen«.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na dopisni seji sprejel sklep, da se v tekmovalni sezoni 209/2020 le izpelje sezona v prvi slovenski nogometni ligi Telekom in v Pokalu Slovenije. Hkrati je bil sprejet sklep, da se zaključi tekmovanje v 2. slovenski ligi, kjer iz Pomurja nastopata ekipa Nafte 1903 iz Lendave in Klime Tratnjek Belinci. V Pokalu Slovenije sta med štirimi ekipami v končnici še dve pomurski in to soboška Mura in lendavska Nafta 1903. Tekme se bodo igrale in to  na Brdu pri Kranjuin brez gledalcev. V prvi slovenski ženski nogometni ligi, kjer  nastopa iz Pomurja ekipa None Pomurja iz Beltinec  se podobno kot v 2. slovenski ligi  tekmovanje  prekine in se prvakinj ne razglasi, Pomurke ob prekinitvi lige  vodijo  brez poraza.  O udeležencu v mednarodnem tekmovanju v ženskem nogometu  bo v skladu s športnimi  rezultati  in licenciranjem odločal izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije na eni od prihodnjih sej.

Kar 84 šahistov je sodelovalo na prvem online prvenstvu Slovenije v hitropoteznem šahu. Med udeleženci na tej šahovski aktivnosti so  bili tudi pomurski šahisti. Zmagal je po 18. kolih   mladi 17 letni Jaka Brilej iz celjskega šahovskega kluba s 14 točkami in pol. Med pomurskimi šahisti je bila najboljša v absolutni konkurenci na 24.mestu  Barbara Skuhala članica Šahovskega društva Pomgrad  z 9.točkami in pol. Med članicami je bila Barbara Skuhala tretja. Med ostalimi šahisti je bil 41. Robert Kosi iz Gornje Radgone z osmimi točkami in pol na 67. mesto pa se je uvrstil Martin Mohar iz Pomgrada s 5. točkami in pol.