V etru
Dogodki in odmevi
Domov
  • Domov
  • Šport
  • 26. državno člansko namiznoteniško prvenstvo v Puconcih; Mitja Horvat podprvak posamično, Jan Žibrat pa v dvojicah

26. državno člansko namiznoteniško prvenstvo v Puconcih; Mitja Horvat podprvak posamično, Jan Žibrat pa v dvojicah

6 marca 2017 Šport


Namiznoteniški klub Kema, ki  praznuje 20 letnico delovanja, v tem času  je bil trikrat moštveni  državni prvak in štirikrat pokalni prvak Slovenije  je v soboto in v nedeljo gostil v Zeleni dvorani v Puconcih  97 igralcev iz 24 slovenskih klubov na 26. državnem članskem prvenstvu v namiznem tenisu.   Z izjemo  Bojana Tokića so bili v Puconcih vsi najboljši med njimi je bilo tudi 8 igralcev iz domače Keme in štirje iz NTK Sobota.

Največji uspeh je dosegel Mitja Horvat član Interdiskonta z Raven na Koroškem, sicer  Pucončan,  ki je v svoji karieri igral  za Soboto in Kemo in  ima v svoji zbirki že tri posamične naslove državnih prvakov. Na letošnjem posamičnem  prvenstvu je Mitja Horvat izgubil šele v finalu proti  Darku Jorgiću iz Krke, ki je prvič prišel do državnega naslova. Med pomurskimi igralci  se je med 8 najboljših  uvrstil še Dominik Škraban iz Keme.

Med moškimi dvojicami sta  zmagala  Darko Jorgić in Uroš Slatinšek iz Krke, ki sta bila v finalu boljša od Denija Kožula iz tujine in Jana Žibrata z Mote, ki je tokrat igral za NTK Soboto. Jan Žibrat sicer ni bil uspešen v posamičnem delu pa je vendarle prispeval k temu, da je tudi NTK Sobota  prišel do srebrnega odličja v moških dvojicah.

Med  ženskimi  dvojicami sta postali državni prvakinji: Alex Galič in Manca Fajmut, ki igrata v tujini; posamično pa je prvič postala državna prvakinja Alex Galič. V mešanih dvojicah sta državni naslov osvojila:  Matic Slodej iz Maribora in Ivana Zera  iz Vesne.

V Puconcih so priznanja najboljšim podeljevali:  Marjan Hribar predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije.  Ludvik Novak župan Občine Puconci ter predsednik NTK Kema Robert Smodiš.