V etru
Nočni glasbeni program
Domov
  • Domov
  • Aktualno
  • Šport
  • 27. izbor športnikov Mestne občine Murska Sobota- Športnika leta  2017 gimnastičarka Asja Benčec in strelec Jure Sočič

27. izbor športnikov Mestne občine Murska Sobota- Športnika leta  2017 gimnastičarka Asja Benčec in strelec Jure Sočič

3 februarja 2018 Aktualno Šport


V soboški gledališči dvorani Park je bila v petek zvečer   24.   slovesna podelitev priznanj najboljšim športnikom  za njihove rezultate  v letu 2017 v Mestni občini Murska Sobota.  Skupno je v mestni občini aktivnih 4756 športnikov kar v 30. športnih panogah. Priznanja športnikom sta podeljevala župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Javšek in predsednik športne zveze Andrej Gomboši.

Športnik leta med člani je strelec Jure Sočič slovenski kadetski reprezentant in nosilec državnega rekorda pred judoistom Janom Lukačem in odbojkarjem Gorazdom Flisarjem. Med članicami je največ glasov zbrala Asja Benčec gimnastičarka ,ki je bila sicer zdaj poškodovana lani pa je bila peta na mednarodni tekmi v avstrijskem Weizu, pred Ivo Trplan ritmično gimastičarko in Blažo Čeh košarkarico.

Moštveno je med člani  v posamičnem športu dobil največ glasov Rokoborski klub, ki je lani zaznamoval 40 letnico in pripravil balkansko prvenstvo pred Športno strelskim društvom in Plesnim klubom Zeko  vsi iz Murske Sobote. V kolektivnih športih  je najboljši  Odbojkarski klub Panvita Pomgrad, član prve slovenske lige  pred Nogometno šolo Mura  in Košarkarskim klubom Radenska Creativ vsi iz Murske Sobote.

Moštveno  je med članicami   v kolektivnih športih bil najboljši Ženski odbojkarski klub vodilna ekipa 3. slovenske košarkarske lige, vzhod pred Ženskim košarkarskim klubom Pomurje in Dodgeball Pomurjem vsi iz Murske Sobote.

Posebno priznanje za dosežke med invalidnimi športniki je na olimpijskih igrah je  dobil tenisač Marino Kegl.

 

V Murski Soboti pa so že 13. leto zapored nagradili tudi mlade športnike v šolskem športu. Med učenci je zmagal strelec Patrik Farkaš iz Osnovne šole Bakovci pred Blažem Küplenom judoistom iz OŠ I Murska Sobota. Med učenkami je zbrala največ točk košarkarica Mia  Žekš iz OŠ III Murska Sobota pred  gimnastičarko Majo Čopi iz OŠ II.  Med osnovnimi šolami je zbrala največ glasov Osnovna šola III Murska Sobota pred Osnovno šolo I Murska Sobota in Osnovno šolo IV s prilagojenim programom.