Domov

3. kmečki svetek občine Tišina v znamenju oranja

5 avgusta 2017 Aktualno Novice


V Tropovcih je danes potekal 3. kmečki svetek občine Tišina, na katerem je bil osrednji del regijsko tekmovanje oračev Prekmurja in Prlekije, ki je bilo izbirno tekmovanje za državno tekmovanje, obenem pa je potekalo tudi za pokala občine Tišina in sejma AGRA.

 

V štirih kategorijah je oralo 24 oračev: 8 s tekmovalnimi plugi krajniki, 5 s tekmovalnimi obračalnimi plugi, 8 z navadnimi plugi in 3 s starodobniki. S tekmovalnim plugom krajnikom je bil najboljši Jože Zver, z obračalnim plugom pa Štefan Bakan. Omenjena sta se z zmago uvrstila na državno tekmovanje oračev, ki bo 8. in 9. septembra na Ptuju. Ker prihajata oba iz regije Prekmurje, na državno tekmovanje pa se uvrstita tudi dva najboljša orača iz regije Prlekija, bosta septembra na Ptuju orala še Matjaž Nedog s plugom krajnikom in Rita Kovač z obračalnim plugom. Poleg naštetih bosta na državnem tekmovanju oračev sodelovala tudi 2 dijaka Biotehniške šole Rakičan: Romana Kumin in Tilen Vogrinčič.

 

 

Na današnjem 3. kmečkem svetku so v Tropovcih zmagali še: z navadnim plugom krajnikom Primož Sukič, s starodobnikom Janko Karba, v spretnostni vožnji pa Simon Horvat v odprtem tekmovanju in Sandra Karoli v spretnostni vožnji slovenskih kmetic.