Domov

Šport in šah

12 januarja 2017 Šport


Slovenska nogometna reprezentanca U – 18  je pod taktirko selektorja Igorja Benedejčiča v drugi tekmi mednarodnega memorialnega turnirja Valentina Granatkina  v  ruskem St. Peterburgu proti reprezentanci Irana igrala  1:1. Izenačujoči zadetek za slovensko  izbrano vrsto je po vodstvu Irancev iz 11 metrovke dosegel Tomi Horvat  iz Turnišča, član Maribora. Slovenska reprezentanca bo  po nedoločenem izidu 0:0 proti Moldaviji zadnjo tekmo  igrala jutri proti  St. Peterburgu.

 

Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, je na  turnirju v Sydneyju v ženskih dvojicah odlično začela  svoj  nastop z novo letošnjo  soigralko Mario Hose Martinez Sanchez iz Španije. V prvem kolu kvalifikacij  je slovensko španska dvojica premagala Tajvanki: Hao Ching Chan – Yung Jan Chan z 2:0. Četrtfinalni dvoboj sta igralki  dobili brez boja,  v polfinalu  je slovensko španska naveza izgubila proti  madžarsko –  ruski dvojici: Martina Hingis – Coco Vandeweghe s 6:3 in 6:4.

V  5. kolu drugega dela prve slovenske košarkarske lige starostne kategorije U – 15 so košarkarji Radenske Creativa  iz Murske Sobote v gosteh premagali Košarkarsko šolo Sani iz Slovenske Bistrice z 61:54. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Luka Grmič 19, Filip Horvat 15 in Niko Kavaš 10 točk; pri Slovenski Bistrici je Kristjan Stojevski zadel 27 točk.

 

V 8. kolu  prve pomurske lige v elektronskem pikadu  je vodilna Leona iz Ljutomera  premagala Mokoš iz Bakovec z 22:3, drugi na lestvici Team maži bar iz Ižakovec  je premagal Športno društvo Dokležovje s 15:10. V drugi pomurski ligi v elektronskem pikadu  je  bil  vodilni Pikado  klub Špirič iz Černelavec prost, drugi na lestvici Pikado klub Kouvrani iz Filovec je bil boljši od Čarnih vran iz Ižakovec s 14:11. Tretji na lestvici Bar Tiffany iz Črenšovec je premagal Don Matijo iz Bogojine z rezultatom 18:7.

 

V 11. in 12. kolu mariborske moštvene lige v šahu je bilo Carinsko šahovsko društvo Maribor, za katerega igra tudi Matej Titan iz Murske Sobote, dvakrat uspešno. V prvem dvoboju je Carinsko šahovsko društvo Maribor premagalo  Gambit iz Maribora s 3:1 v drugem pa ekipo Šahohlačnik z 2,5:1,5. V obeh dvobojih je za mariborske carinike, ki so drugi na lestvici,  Matej Titan zmagal.