Domov

48. izbor športnikov leta v Ljutomeru

26 januarja 2018 Aktualno Novice


V Ljutomeru so v četrtek  pripravil prisrčno slovesnost ob 48. razglasitvi športnikov leta v ljutomerski športni zvezi, ki združuje športna društva iz občin Ljutomer in Veržej. Športnike sta uvodoma pozdravila in  jim čestitala k izjemnim dosežkom predsednik Športne zveze Ljutomer Miroslav Rauter in županja ljutomerske občine Olga Karba. Na prireditvi je kot posebna gostja sodelovala  gorska kolesarka Tanja Žakelj.

Med športniki je osvojil prvo mesto kickbokser  David Žibrat, svetovni podprvak  iz Budimpešte , drugi je bil judoist Narsej Lackovič in tretji  kasaški voznik Mitja Slavič.

Med članicami je tretjič  postala  športnica leta karateistka Sara Novak, zmagovalka tekme v Parizu, pred strelko Nušo Špindler in pikadistko Mojco Mužič

Med športnimi društvi je zbral največ glasov Klub malega nogometa Meteorplast iz Ljutomera, evropski podprvak med veterani pred Košarkarskim klubom Ljutomer in Strelskim društvom Ljutomer.

Posebej so nagradili dobitnike medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih, ki so jih dobili: Jan Žibrat  – namizni tenis, Tina Kobl – dodgeball, KMN Meteorplast – mali nogomet, David Žibrat  – kickboks, Top Gun Kiraly Grlava – pikado, Mojca Mužič in Mihec Topolnik oba pikado.

V Ljutomeru so posebej nagradili zmagovalce državnih šolskih tekmovanj, priznanja so dobili Sara Vrbančič – judo, Anej Rudolf tek na 60 metrov, Urška Subašič in  Nino Dotto oba  ples in Tami Ščančar tek na 100 metrov.

 

Med perspektivnimi športniki so bili nagrajeni: Kevin Vučko – judo, Filip Kosi – nogomet, Niko Kuzma judo, Sara Vrbančič judo in Aneja Stojko – košarka.

Posebna priznanja  so dobili: ŠD Strelec Grlava za 20 let delovanja, NK Ljutomer za 70 letnico ter Vrtec Ljutomer in Vrtec Cezanjevci za najboljša športna vrtca.