V etru
Pesem tedna
Domov

Civilna iniciativa še vedno čaka na skupen sestanek z županom

23 februarja 2017 Aktualno Novice


Civilna iniciativa Apaške doline nadaljuje svoje aktivnosti. Nedavno so se sestale operativne skupine, ki delujejo znotraj iniciative. Še vedno pa čakajo, da bo župan Franc Pižmoht sklical še eno skupno srečanje z vodjo Sektorja območje Mure Direkcije za vode Antonom Kustecom glede nadaljnjega urejanja 11-mlinskega potoka, k čemur so župana že večkrat pozvali, a doslej neuspešno.

Civilna iniciativa Apaške doline, ki si prizadeva za ponovno oživitev 11–mlinskega potoka in je decembra lani očistila in uredila okolico zaporniškega sistem v Vratjem Vrhu, je na zadnjem sestanku operativnih skupin določila odgovorna za ravnanje z zaporniškim sistemom. To sta Alojz Potočnik in Stanko Vinčec. Sklenili so, da se opravi minimalni spust vode iz Mure v potočno strugo, če bo treba tudi po intervalih, predvsem zaradi vodostaja podtalnice v nekaterih naseljih.

Kot pravijo v Civilni iniciativi, je cilj spusta vode, da ta minimalno priteče do zaporniškega sistema Segovci. Obremenitev potočne struge naj bi se začela od zaporniškega sistema Segovci naprej, saj bodo tako lahko spremljali in nadzorovali pretočnost potoka. Nadzor bodo na dogovorjenih lokacijah opravljali člani operativnih skupin, vse skupine pa vodijo operativni dnevnik pretočnosti. Naslednja delovna akcija, ki jo bo izvedla Civilna iniciativa bo popravilo zaporniškega sistema v Segovcih. Ob tem opozarjajo še na problematiko čiščenje Murinega kanala v Vratjem Vrhu in ureditev mosta v neposredni bližini, možnost čiščenja kanala v Segovcih in strokovno sodelovanje s strani Direkcije za vode. O tem naj bi podrobneje spregovorili na skupnem sestanku še ta mesec, širši upravni odbor Civilne iniciative Apaške doline pa se bo predvidoma sestal v začetku marca.