V etru
Napoved programa dežurnega novinarja
Domov

Prihodnji teden štiri sejemske prireditve v Gornji Radgoni

11 aprila 2017 Aktualno Novice


V Gornji Radgoni bodo konec prihodnjega tedna, od petka do nedelje, potekale 4 sejemske prireditve: 10. mednarodni sejem lovstva LOV, 10. mednarodni sejem ribištva RIBOLOV, 4. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi NATURO in 4. mednarodna razstava starodobnikov AVTO MOTO KLASIKA.  Sejma bo v petek, 21. aprila odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.

Sejma lovstva in ribištva, ki bosta potekala pod sloganom Zagledani v naravo, prinašata predavanja, posvete in razstave krovnih organizacij s področja gospodarjenja z naravo, pa tudi predstavitev najnovejše opreme, pripomočkov, oblačil, obutve in terenskih vozil. Na 9000 kvadratnih metrih razstavnih površin se bo predstavljajo 155 razstavljavcev iz 12 držav. Potekala bodo tudi različna tekmovanja, med drugim v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe ter oponašanju jelenjega ruka. Nastopali bodo lovski rogisti in lovski pevski zbori.

Predstavitev Lovske zveze Slovenije bo v znamenju 110 letnice te organizacije. Predstavljala bo svoje delovanje od začetkov do danes, na ogled bo postavila izbor lovskih trofej, v posebnem kotičku bodo predstavljali gozdne živali v naravnem okolju.

Na sejmu Ribolov bo aktivna tudi Ribiška zveza Slovenije, ki bo dala osrednji poudarek ribolovu krapovcev in plenilk. V sodelovanju z Ribiškimi družinami bo predstavila možnosti ribolova na naših rekah in jezerih. Svojo dejavnost bo predstavila tudi Ribiška družina Radgona, ki pripravlja med drugim tudi izobraževanja za mlade ribiče o etičnih pravilih ter predavanje o stanju rib v reki Muri.

Svoje aktivnosti bodo predstavljali tudi Zavod za gozdove Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Strelska zveza Slovenije, Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed, Kinološka zveza Slovenije, Kljub ljubiteljev psov jamarjev in Društvo ljubiteljev ptičarjev. Na sejmu bo na ogled tudi slikarska razstava Divji svet narave, na kateri bodo svoja dela razstavljali člani Ustvarjalnega društva Art Klub 7.

Na 4. sejmu aktivnosti in oddiha v naravi Naturo, ki bo pod sloganom Povezani z naravo, bo na 1700 kvadratnih metrih razstavnih površin, sodelovalo 130 razstavljavcev iz treh držav.  Predstavljali se bodo Turistična zveza Slovenije, društva in informacijski centri, občine, turistična ponudba Pomurja, Avstrijska Štajerska in hrvaško Međimurje, Planinska zveza Slovenije, Skupnost naravnih parkov Slovenije.

Predstavili se bodo vrhunski športniki Športne enote Slovenske vojske. GA-PO-RA bo vsak dan izvajala spoznavne potope CMAS šole potapljanja, Slovensko vegansko društvo bo pripravljalo enostavne veganske jedi, potekale bodo predstavitve karateja, kickboxinga, tenisa in teniške šole, nordijske hoje in osnov orientacije z orientacijskim tekom, obiskovalci se bodo lahko preizkusili v plezanju na plezalni steni. Organizirana bo tudi Tržnica NATURO.

Obenem bo potekala tudi mednarodna razstava starodobnikov AVTO MOTO KLASIKA.