V etru
Mijmo grede
Domov

Preteklih 24

26 julija 2017 Aktualno Kronika


V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, pridržali dve osebi, štiri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 12.40 je v naselju Žerovinci zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila prišlo do hujše prometne nesreče. Povzročitelj je najprej trčil v stoječ osebni avtomobil s katerim je voznik pravilno čakal na vozišču, da bo zavil na parkirni prostor. Po trčenju je nato zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. V silovitem trčenju so se tri osebe hudo telesno poškodovale, tri pa lahko. V nesreči je nastalo tudi za dvajset tisoč EVR škode. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi gasilci in reševalci, ki so s skupnimi močmi preprečili še hujše posledice.

Na področju kriminalitete smo obravnavali poškodovanje ključavnic obešank, vlom v osebni avtomobil iz katerega je bil ukraden denar, v Turnišču tatvino moškega kolesa črno rdeče barve in v Lendavi tatvino mopeda, rdeče barve znamke Baotian z nameščeno registrsko tablico MS VP-11.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih. Zato, ker se ob posredovanju policistov nista hotela pomiriti in sta nadaljevala s kršitvijo sta bila v dveh kršitvah pridržana moški in ženska.