V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Člani Strojnega krožka Ljutomer – Križevci pregledali opravljeno delo

28 januarja 2017 Aktualno Novice


Svoj 23. redni občni zbor so v Banovcih opravili člani Strojnega krožka Ljutomer – Križevci. Krožek združuje okrog 300 članov iz Upravne enote Ljutomer, pa tudi nekaterih sosednjih občin in nekaj tudi s Hrvaške. Na srečanju so pregledali opravljeno delo lanskega leta in si zadali načrte za letos.

Kot je pojasnil predsednik krožka Daniel Vargazon, so med drugim lani organizirali strokovno ekskurzijo v Laško in Šmarje pri Jelšah, pripravili priročen cenik strojnih uslug in soorganizirali strokovni prikaz strniščne obdelave. Sodelovali so na srečanju društev na občinskem prazniku v Ljutomeru in si ogledali kmetijski sejem v Komendi. Sofinancirali so nekaj kmetijske in gozdarske opreme in izplačali solidarnostno pomoč za ublažitev posledic požara.

Tudi letos bodo še naprej opravljali strojne usluge. Nameravajo pripraviti tudi nekaj strokovnih prireditev in prikazov, organizirali bodo dve strokovni ekskurziji in oglede kmetijskih sejmov, subvencionirali bodo nakup traktorskih sedežev in delovnih kombinezonov. Pripravili bodo tudi vloge za pridobitev državnih in občinskih sredstev, je še napovedal Vargazon.