Domov

Danes še zadnja priložnost za pustna rajanja

5 marca 2019 Aktualno Novice


Danes je še priložnost, da se našemite in poveselite. Kljub temu, da se je večina pustnih rajanj odvila pretekli konec tedna (murskovalovci smo bili med drugim tudi v Moravskih Toplicah), bodo ponekod še danes pripravili maškarade, na katerih ne bo manjkalo pustnih mask, krofov in predvsem dobre volje.

Kurenti Etnografskega društva Ježevka iz Ptuja se bodo danes potepali po Pomurju. Ob 9:15 bodo začeli z odganjanjem zime v domu Janka Škrabana v Beltincih, ob 10:15 v prostorih krajevne skupnosti Gančani in ob 12.00 v središču Velike Polane. Ob 14:30 pa sledi pustovanje s kurenti na dvorišču gostišča Zvezda v Beltincih. Udeleženci naj imajo ob srečanju s kurenti pripravljene robce iz blaga, saj jih ti po tradiciji zbirajo.

Kurenti s Ptuja se bodo ustavili tudi v središču Murske Sobote. Ob 11.00 bodo zimo odganjali pred Hranilnico prekmurskih dobrot na Slovenski ulici 41.

Na pustni torek bo v Gaberju na avtobusni postaji pri bivši vagi Pustno rajanje. Začelo se bo ob 16.00. Za starejše pustne maske bodo pripravili kuhano vino, za mlajše pa topel čaj in sladke bonbone. Za glasbeno vzdušje bodo poskrbeli Gaberski Mantraši.

Pustno rajanje z animacijami za otroke bo danes ob 17.30 še v Športni dvorani v Radencih.