V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Delavnica Coworkinga v Čentibi

17 februarja 2017 Aktualno Novice


Na sedežu Zavoda za turizem in razvoj Lendava je potekala delavnica, na kateri so udeleženci lahko spoznali in predvsem v praksi izkusili idejo coworkinga, način dela ter možnosti, ki lahko takšno delovanje ponudi. Delavnico je vodil Jose Antonio Morales, strokovnjak za coworking iz Murske Sobote.
Delavnica je bila namenjena spoznavanju coworkinga, načina poslovnega sodelovanja, ki temeljni na ideji, da se samozaposlenim in drugim profesionalcem omogoča, da si občasno ali stalno delijo delovni prostor z drugimi ustvarjalci iz svoje ali sorodnih panog. Na tak način si s spontanim mreženjem z drugimi posamezniki iz različnih sfer pridobivajo nove izkušnje, ideje, vstopajo v nove projekte in ustvarjajo inovacije. Na delavnici v novo ustanovljenem prostoru Coworking Murania so sodelovali udeleženci iz Lendave in Murske Sobote, prišli so tudi štirje gostje iz Makedonije.

Obiskovalci so na 3-urni moderirani delavnici najprej spoznali ideje in načela uspešnega poslovanja ter učinkovito premagovanje ovir pri uresničitvi lastne poslovne ideje. Po predstavitvi so sledile praktične vaje v skupinah, v katerih so udeleženci predstavili lastne izkušnje.
Kot pravijo v Zavodu za turizem in razvoj Lendava, želijo s tovrstnimi delavnicami obuditi zanimanje za coworking, ga približati občanom in pokazati nove oblike dela, stran od zastarelih struktur in navad razmišljanja. Spodbuditi želijo vse tiste, ki v čedalje bolj kompleksnem poslovnem svetu iščejo nove možnosti za uspešno delovanje. V Coworking Murania pri tem ciljajo tudi na mlade, ki bi tukaj po vzoru dobrih praks coworkinga iz drugih slovenskih mest ter izkoriščanjem takšnih priložnosti na madžarski strani sami ustvarjali, razvijali in uresničevali lastne, poslovne, kreativne in inovativne ideje.