V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Donacija Dnevnemu centru Kekec

18 januarja 2017 Aktualno Novice


V Dnevnem centru Kekec, ki deluje v hiši Kriznega centra za otroke in mladostnike v Murski Soboti, so danes prejeli donacijo osrednje pomurske televizije TV IDEA, ki letos praznuje 25 let delovanja. Donatorska sredstva okoli 1600 evrov so zbrali z  Dobrodelnim večerom humorja s Tadejem Tošem in s pomočjo donatorjev.

V Dnevni center Kekec, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo Murska Sobota Kriznega centra za otroke in mladostnike prihaja tedensko od 30 do 35 otrok, vse aktivnosti zanje so brezplačne, saj jih financirajo izključno z donacijami. Direktor in odgovorni urednik Idee TV, Mitja Podgajski je tako danes strokovni vodji centra izročil  1642,53 evrov, ki so jih zbrali z večerom humorja, ki je le ena od prireditev ob 25 letnici delovanja te pomurske televizije. Kot je povedal Podgajski dnevno spremljajo dogajanje v pokrajini, letošnjo prvo donacijo, ki  ob jubileju ne bo zadnja namenjajo prav otrokom, ki jo najbolj potrebujejo.

Donacije so v Dnevnem centru Kekec izredno veseli, saj bodo lahko otrokom omogočili različne dejavnosti in izlete je povedala strokovna vodja Dnevnega centra Kekec Simona Neuvirt Bokan.

Kot ugotavlja direktorica Centra za socialno delo Murska Sobota, Nataša Meolic Dnevni center Kekec odlično deluje, na kar so ponosni in hkrati hvaležni donatorjem, ki prisluhnejo potrebam otrok.

Za današnjo donacijo centru Kekec je sicer zaslužna tudi Mestna občina Murska Sobota, oziroma Zavod za kulturo, turizem in šport, podjetje Saubermacher komunala, Avto Rajh in ostali donatorji. Župan Aleksander Jevšek je na današnji priložnosti slovesnosti poudaril, da opaža, da ljudem, ki so pomoči potrebni velikokrat bolj kot materialna pomoč pomeni lepa beseda.