V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Donacija Lions klubu Murska Sobota

5 junija 2017 Aktualno Novice


Kot smo že poročali, je podjetje Saubermacher – Komunala Murska Sobota tudi v tem šolskem letu izvajalo natečaj Odpadno je uporabno, tokrat pod geslom Vsaka kapljica šteje. Tokratni natečaj je bil namenjen ozaveščanju o ločenem zbiranju odpadnega jedilnega olja in ohranjanju naravnih virov. Projekt so nadgradili s sodelovanjem z Lions klubom Murska Sobota.
Lionisti letos zaznamujejo 100 let delovanja in ob tem so si po besedah podpredsednika Lions kluba Murska Sobota Romana Buzetija zadali 4 področja aktivnosti: slepota, lakota, mladi in okolje. V okviru slednje so se 22. marca, ob zaključku natečaja Vsaka kapljica šteje, s podjetjem Saubermacher – Komunala Murska Sobota dogovorili o nadgradnji projekta. 25 članov kluba oziroma njihovih družin, sorodnikov in prijateljev je 2 meseca zbiralo odpadno jedilno olje. Zbrali so ga 90 litrov. Bolj kot sama količina pa je po besedah Buzetija pomembno ozaveščanje o ločenem zbiranju odpadnega jedilnega olja in o problematiki zlivanja tega olja v kanalizacijo in v naravo.
Na današnji predstavitvi pa je Saubermacher Komunala Murska Sobota predal Lions klubu Murska Sobota donacijo – 250 evrov, ki ga bo klub nameni Društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota, predvsem za izpopolnjevanje in usposabljanje za delo z belo palico.